Жреците на музите покориха и Китен

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:15 / 23.08.2010
686
Дръзките и много талантливи деца и младежи от Международния младежки фестивал "Жреци на музите" "превзеха" и втория остров от голямото си пътешествие по Южното Черноморие - Китен, предаде репортер на Burgas24.bg. Там се състоя и поредният микс концерт от програмата на фестивала. Публиката в Китен се наслади на повече от разнообразната програма на морската сцена - изпълненията на младите певци от Детско вокално студио "Дъга" към центъра за работа с деца - гр. Враца и вокалните изпълнения на младата Ана-Мария Борисова. Отново с врачански корен е и хип-хоп група "H Scandal", които влудиха тийнейджърите с блестящи авторски парчета и кавъри на известни български и чужди хитове.

Разбира се, в тази втора вечер на фестивала имаше и кръшни български хора - фолклорната група от Кнежа демонстрира не само бурни танци, но и невероятна хореография.

Театралите от "Камбана" - София, ТЕМП-Враца, забавляваха публиката с много скечове,игри и разбира се, запазената марка на врачанчетата - огнен пой. Връстниците им от театрално студио "Игра" - Русия, изиграха част от "Снежната кралица" по Андерсен. Талантливите перничани от Детски-юношески театър "Мускетарите" - Перник, разсмяха зрителите със забавни откъси от български и чужди пиеси.

Чуждото присъствие на сцената - тансов ансамбъл "Сюрприз" от Русия и ансамбъл "Лепетио" от Франция показаха автентични ритми и танци от родината си.

Така - с театър, музика, танц и много зрелищност премина тази втора вечер от творческата десетдневка на фестивала "Жреци на музите", който ще продължи до 30 август. Следващата крепост, която ще падне тази вечер под властта на музите, е Лозенец.


Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
22.08.2010 Стартира петото издание на фестивала "Жреци на музите"
21.08.2010 Официално откриват фестивала "Жреци на музите" в Царево
17.08.2010 "Жреци на музите" за пети път в Царево
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).