Жителите на Резово и Синеморец поискаха от кандитата на ГЕРБ за кмет на община Царево Георги Лапчев нови пътища и пречиствателни станции

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:55 / 09.10.2011
2047
Ремонт и реконструкция на общинските пътища и изграждането и пускането в експлоатация на пречиствателни станции поискаха жителите на Резово и Синеморец от инж. Георги Лапчев на специална среща- дискусия. Кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Царево стартира обиколките си в региона, които са част от предизборната му кампания и целят да изслуша хората за техните проблеми, и там, където има възможност, веднага да им помогне. Лапчев и екипът му от експерти инициира срещи с жителите на всичките 13 населени места в община Царево, за да се запознае очи в очи с проблемите на хората и да намери конкретно решение. Тези хора не са изслушвани повече от десетилетие и са отвикнали да питат управляващите общината, затова ние сега отиваме на място, за да могат да ни зададат хората въпроси и ние според възможностите ни да им дадем експертни и компетентни отговори и да помогнем, бе категоричен Георги Лапчев.

В Резово жителите на най- южното ни населено място поискаха от кандидата на ГЕРБ Георги Лапчев да им съдейства за разбитите пътища, които не са ремонтирани от години. Не можем да привлечем туристи и да развиваме малък бизнес при положение, че пътищата ни са в такова окаяно състояние, оплакаха се хората от Резово и настояха Лапчев и екипът му да им съдействат в най- кратки срокове, защото зимата идва и ремонтът и рехабилитацията на общинската пътна мрежа може да започне най- рано пролетта. Имаме уникална природа, море и планина на едно място и не можем да извлечем полза от това, защото като дойдат туристите и минат само веднъж по разбитите ни пътища, се отказват да се върнат втори път, защото чупят колите си, коментираха жителите на Резово. Според Георги Лапчев изходът от ситуацията е подаване и печелене на проекти по европейските програми за модернизиране на общинската пътна инфраструктура, което не е правено досега от досегашните управници на община Царево. Именно европейските средства ще могат да рехабилитират пътищата, водещи от Резово към Синеморец и Ахтопол, които са в изключително тежко състояние.

В Синеморец жителите на курортното ни селище поискаха от Георги Лапчев и екипа му спешна помощ за изграждане и пускане в експлоатация на нова пречиствателна станция, което е огромен проблем и за Резово. Живеем в 21 век и не можем да си позволим да изливаме отпадните води в Черно море, само защото никой досега не се е сетил да подаде проект от страна на общината за изграждане на модерна водопреносна и канализационна мрежа и пречиствателни станции, коментира Лапчев. Той обеща на хората да стартира спешно подаването на проекти по еврофондовете за пътища, пречиствателни станции и канализация, защото без тях туризъм в община Царево няма да бъде правилно развит.
Георги Лапчев коментира пътя Ахтопол - Царево, за когото правителството отпусна през лятото спешно 600 хиляди лева, и който в момента се изгражда, като пример как правителството изпълнява ангажиментите си към жителите на община Царево. От години е известно, че проблемът с този път бе изключително сериозен не само за живеещите там, но и за българите и чужденците, които почиват на Южното Черноморие. По-голямата част от пътя е много тесен и трудно се разминават два автомобила. В самия Ахтопол пък има широка отсечка, но тя е в много лошо състояние - през дупките й трудно преминават леки коли. Такава е картината в цялата община, коментира Лапчев и обеща да докара европейски пари за пътищата в региона.


Виж коментарите (0)

Още по темата (339):
11.05.2012 Жителите на Дебелт ще избират кмет в неделя
17.02.2012 Бившият кмет на Царево Петко Арнаудов е платил предизборен клип с общински средства
28.11.2011 Бургаският административен съд касира изборите в с. Дебелт
10.11.2011 След жалба броят созополските бюлетини в Административен съд - Бургас
07.11.2011 БСП обжалва изборните резултати в село Рудник
04.11.2011 Бургаски адвокат: Изборите бяха пълен хаос
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).