Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Жителите на Равда казаха проблемите си на среща с кандидат-депутати от ГЕРБ
Автор: Екип Burgas24.bg 12:53 / 23.04.2013Коментари (0)1164
©
Изграждането на пречиствателна станция и заустването на отпадните води навътре в морето, брегоукрепване на крайбрежието и развитието на туризма в региона бяха основните акценти на срещата на кандидат-депутати от ГЕРБ-Бургас с жителите на село Равда. В залата на кметството бяха се събрали хора от различни възрасти, за да споделят своите проблеми и да зададат конкретни въпроси към регионалните представителите от листата на ПП ГЕРБ.

Един от проблемите, които вече много години терзае равденци, е липсата на пречиствателна станция в региона, която да има достатъчен капацитет да обслужва нарастващото през летния сезон население. Според тях това прави лоша реклама не само на морското селища, но и на цялата област. "Туризмът за нас е основен поминък и ако не се развива, ние ще останем без препитание", оплакаха се местни хотелиери, ресторантьори и търговци.

В отговор на този наболял въпрос, Семир Абумелих и неговите колеги отговориха, че парите за изграждане на пречиствателна станция отдавна са отпуснати и просто чакат да бъдат усвоени. Още през август 2012 г. бе подписан договор за предоставяне на безвъзмездна помощ на община Несебър по Оперативна програма "Околна среда" с проект за събиране, пречистване и отвеждане на отпадните води от агломерация Слънчев бряг - Несебър - Равда. Тогава специално министърът на околната среда и водите Нона Караджова и Ивелина Василева в качеството си на заместник-министър (за мандат 2009 - 2013) пристигнаха в Несебър за официалната церемония по подписването на договора.

Проектът е на стойност 98 млн. лева, които трябва да бъдат вложени в разширението и модернизирането на пречиствателната станция в община Несебър. Ако обаче общината не си свърши работата в срок, парите могат да бъдат загубени, припомниха още кандидат-депутатите.

Договорите за Несебър и Созопол бяха подписани едновременно в началото на август 2012 г. За справка в момента в Созопол вече се извършват строителните дейности, докато в Несебър все още не е приключила тръжната процедура за избор на изпълнител, който първо трябва да проектира, а едва след това да строи.

Друг наболял проблем за жителите на Равда е брегоукрепването. Според тях за хилядите туристи, които посещават несебърското село през летния сезон, плажната ивица не е достатъчна. Камъни по плажа, липса на достъп до бреговата линия са само част от нерешените проблеми на местно ниво. По този казус също има решение, което вече е факт в населени места като Обзор например. И тук до голяма степен нещата зависят от общината, защото е необходимо да се изготви проект, с който да се кандидатства пред съответните институции.

"Това, което зависи от държавата, вече е стартирало по този проблем. През следващия мандат работата в тази насока трябва да бъде завършена", поясни Семир Абумелих.

На срещата присъстваха и редица предприемачи, ангажирани в малкия и среден бизнес. Те също споделиха своите притеснения относно бъдещото развитие на дейността си.

"В следващия програмен период ПП ГЕРБ залага на социалната политика. Идеята е държавата да ви улесни живота, така че вие да имате възможност да развивате свой бизнес и да създавате работни места", каза още Семир Абумелих по време на срещата.




Още по темата: общо новини по темата: 438
17.01.2014 »
19.10.2013 »
18.10.2013 »
14.10.2013 »
03.08.2013 »
21.07.2013 »
предишна страница [ 1/73 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Борба за влияние в Близкия Изток
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: