Жителите на Несебър сами започнаха да демонтират надстройките

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:15 / 17.11.2010
1342
От тази сутрин в Старият Несебър започна доброволното премахване на надстройки на къщи, за които ДНСК има постановление че са незаконни. След като не получиха отсрочка от Строителния контрол собственици на сгради предпочетоха да съборят сами построеното, вместо да плащат големи суми по актове за принудително разрушаване.

Хората, които разрушават доброволно, за да си съхранят строителните материали са категорични, че са нарушили закона не от хубаво, а защото в една къща живеят по няколко поколения, а в една стая цели семейства.

Несебърлии са обидени от твърденията, че са богаташи с палати и мерцедеси. Хората роптаят срещу отговорните институции: "Всички сме на един куп, гледайте багажи и това е всичко на едно място. Нали ставаше въпрос, че ние несебърлии сме с големите къщи с палатите, с парите с мерцедесите. Къде са?! Те са там големите палати в Слънчев бряг, те много добре ги знаят, но на никой не му стиска да ги събори," оплакваха се местните пред репортер на Burgas24.bg.

Жителите на Стария Несебър са обидени и на изказването на премиера Бойко Борисов, че живеят в кокошкарници. Ивелин Пехливанов споделя:"имал съм възможност да вдигна един етаж за да осигуря децата си. Нямам възможност просто къде да отида и какво да направя и той ще ми каже, че живея в кокошкарник. Значи казах го това е истина- детето снощи се прибирам и вика - "татко един човек каза че живеем в кокошкарник. Мама и аз кокошки ли сме?!"

Заедно с доброволното разрушаване на незаконни надстройки на къщи върви и подписката за излизане на Стария Несебър от списъка на ЮНЕСКО. Подписката бе стартираха вчера инцидентно, след като хората за пореден път заявиха, че нямат полза да бъдат в списъка. Много от по-възрастните се надсмиват над твърдението че туризма ще замре без града им да е в списъка на ЮНЕСКО, защото по думите им туристите, които идват в града им не идват само защото са в списъка на ЮНЕСКО, а защото са идвали и преди много години и ще продължават да си идват.

Жителите на града отново настояват за диалог в отговорните институции.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (30):
15.07.2011 Кметът на Несебър: Няма противопоставяне държава - община за Стария Несебър
13.07.2011 Старият град в Несебър ще бъде със статут на квартал на града
02.12.2010 Най-после диалог между граждани и държава в Несебър
02.12.2010 Изваждането на Несебър от ЮНЕСКО не е стояло на дневен ред
29.11.2010 ЮНЕСКО и ИКОМОС на секретна инспекция в Стария Несебър
25.11.2010 Собственик в Несебър: Затворниците не събарят надстройките, а унищожават
къщите
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).