Жителите на Черноморец искат обезопасяване на пътната отсечка Бургас - Созопол

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:16 / 03.11.2008
445
Кметът на с. Черноморец Добри Добрев е изпратил отворено писмо до Министър председателя на Р. България, Министъра на транспорта, Министъра на финансите, до Комисията по транспорт към Народното събрание, до Националната агенция "Пътна инфраструктура" и до Областния управител на Бургаска област. В него се настоява посочените институции да се ангажират с разрешаване на проблема с пътната отсечка Бургас-Созопол като се използват елементите на властта и ресурсите на институциите, които представляват.

Искането на Добри Добрев е мотивирано с редица факти.
От години пътната отсечка Бургас- Созопол е лобно място и кървава спирка за много шофьори, пътници и пешеходци. Само за последните няколко месеца пътните инциденти с фатален край достигнаха брой неприемлив за човешкия разум. Пет са само жертвите от с. Черноморец.

Един от най- модерните пътища се превърна в гробница, а паметните плочи от двете му страни бележат десетки човешки трагедии. Необходими са спешни мерки за обезопасяване на пътния участък и монтирането на съоръжения, които да гарантират безопасното пътуване.

Жителите на с. Черноморец са покрусени от станалите в последно време пътни инциденти с човешки жертви и не приемат досегашните аргументи на държавните институции, че там не се случва нищо необичайно и не се налагат допълнителни мерки и съоръжения за обезопасяване на пътя. Скръбта по близките им намерили смъртта си нелепо в пътния участък- убиец се превръща в гняв срещу Вашето безхаберие.

Господа , ако не вземете спешни и адекватни мерки на Вашата съвест ще лежат още и още човешки трагедии- се казва в отвореното писмо, подписано от кмета Добрев.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).