Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Започна строежът на канализацията в Българово
Автор: Екип Burgas24.bg 15:47 / 18.04.2011Коментари (0)1317
Кметът на Бургас Димитър Николов даде старт на дейностите по изграждане на канализацията във втория в общината град - Българово.

"Българово е първото населено място, в което Община Бургас започва да изгражда канализация със собствени средства. Съществуващите в момента септични ями и помпи във всеки двор, отдавна не отговарят на съвременните изисквания и стандарти", заяви кметът Димитър Николов и допълни, че доскоро строежът на канализация в Българово бе свързан с изграждането на пречиствателна станция в Камено и заустване на отпадните води там.

"След като Община Камено бави и не започва строежът на ПСОВ, въпреки сериозният ресурс, който ще ни коства, поехме отговорността със собствени средства да решим този основен за жителите на Българово проблем", завърши Николов.

На тържественото откриване на строителния обект присъстваха още заместник-кметът Красимир Стойчев, председателят на Общинския съвет Снежина Маджарова, кметът на Българово Йордан Йорданов, директорът на РИОСВ - Бургас Бойчо Георгиев, общински съветници и жители на града.

1 000 000 лв. е отпуснала Община Бургас за реализацията на този първи етап от цялостния обект "Канализация и ПСОВ гр. Българово". Той включва изграждането на довеждащ колектор и питеен водопровод до терена, предвиден за пречиствателна станция в Българово, и прокарване на 2-та главни колектора от канализационната мрежа за битови отпадни води с обща дължина 2200 м. под улиците "Обходна", "Георги Димитров", "Стефан Караджа", "Лиляна Димитрова" и "Васил Левски". След полагане на тръбите прокопаните улици и прилежащите им пространства също ще бъдат благоустроени.

За следващите етапи - прокарване на останалата част от канализацията и изграждане на Пречиствателна станция за отпадни води /ПСОВ/ гр. Българово, Община Бургас ще продължи да търси външно финансиране.

Реализацията на този първи етап ще даде възможност максимално да се облекчи живота на стотици семейства и ще се подобри значително екологичната обстановка в региона.
Само преди месец кметът на Бургас Димитър Николов заедно с министърът на околната среда и водите Нона Караджова и заместникът й Ивелина Василева откриха новоизградената канализация на квартал Долно Езерово.
Скоро предстои да стартира и разширението на Пречиствателната станция за отпадъчни води в ж.к. "Меден рудник", както и изграждане на канализация в бургаските села Черно море, Рудник, и кварталите Ветрен, Банево, Сарафово и Крайморие.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: