Започна строеж на параклис в Дома в Кошарица

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:26 / 12.04.2010
1044
Символична първа копка днес даде старт на строителството на параклис в двора на Дома за деца с умствена изостаналост ДДУИ "Св. Стилиян Пафлагонийски" в с. Кошарица. Събитието започна с тържествен водосвет, отслужен от отец Петър, а приветствено слово произнесоха кметът на Несебър Николай Димитров и председателят на Общински съвет Благой Филипов.

В обръщението си г-н Димитров подчерта, че с изграждането на този обект ще може по-лесно децата да се възпитават в духа на християнските ценности, както и да се интегрират към заобикалящия ги свят. Градоначалникът, както и председателят на Общински съвет не пропуснаха да изразят своята благодарност към всички фирми, които ще спонсорират доброто дело и призоваха гражданите на Несебър да бъдат съпричастни към тази и подобни инициативи.

Храмът ще носи името на дома, а спонсори на доброто дело са общинският съветник Костадин Нищелков, чиято фирма е „Прима Бетон", бизнесменът Благой Балинов с фирма „БТАЙ"- Билстрой, Стоил Димитров, собственик на „Алумина Стил", Надриана Василева - президент на „Дедал".

„Прима Бетон" ще извърши изкопните работи и ще излее бетонните основи на параклиса, цялостният строеж ще е дело на фирма „БТАЙ"- Билстрой, дограмата на обекта ще поеме изцяло „Алумина Стил", а строителният контрол на параклиса ще осъществи „Дедал". Художници от Несебър ще бъдат съпричастни към доброто дело, като изографисат храма, отец Петър от църквата „Св. Успение Богородично" ще дари камбана, а бизнесменът Слави Леков от фирма „Жакси" ще осигури кръста за върха на параклиса. Благородното дело, към което всеки може да бъде съпричастен като се включи с дарение за довършителните работи, събра днес общински съветници, заместник-кметове от община Несебър, общественици и други.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).