Заловиха пласьори в бунгало в Китен

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:25 / 09.07.2009
943
Служители на сектор "Наркотици" при СДВР разкриха престъпна група, занимавала се с наркоразпространение, предаде пресцентърът на МВР.

Полицейската операция е проведена съвместно със служители на ОД на МВР-Бургас.

Столичните полицаи работили от месеци по сигнал за дилъри, които разпространяват дрога в столицата и в страната. Те установяват самоличността на единия от пласьорите - П.Х. (34 г.), който живеел в столичния квартал "Люлин" без адресна регистрация.

В хода на оперативните действия изясняват, че той е наел два апартамента в квартала, в единия от който живее майка му Ц.Г. (57 г.).

Често при тях идвала и приятелката му З.С. (22 г.).

При продължилото разследване спецполицаите подават сигнал на колегите си в Бургас, тъй като установяват, че П.Х. и приятелката му потеглят с л.а. "Мерцедес" към морето и отсядат в Китен.

Така на 7 юли е планирана и проведена едновременна полицейска операция в Бургас и в София.

Бургаските полицаи залавят двамата летовници в бунгало в Китен и при последвалото претърсване на бунгалото и лекия автомобил откриват 5 плика с прахообразно вещество - реагирало при полевия наркотест на хероин и амфетамин, 9 мобилни телефона, електронна везна, лаптоп и пистолет с патрони.

Същевременно в столицата е задържана майката на П.Х., а в двата апартамента освен амфетамин и хероин е намерен и кокаин, тетрадка с водено счетоводство от продажбите, мъжки часовник, за който има данни, че е краден, фалшиви заготовки за документи и печати.

Установени са и двама мъже, които изпълнявали ролята на посредници между дилърите и консуматорите на дрога.

На тримата задържани е наложена мярка за неотклонение "Задържане под стража" за 72 часа. Продължава работата по документирането на цялостната престъпна дейност на групата, уточнява се и точното количество на заловения наркотик.

Източник: news.bg


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).