Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Закопчаха линейка в Слънчев бряг със скоби
Автор: Екип Burgas24.bg 09:05 / 31.07.2012Коментари (1)830
© Burgas24.bg
Закопчаха реанимобил в Слънчев бряг със скоби. Частната линейка, която обслужва Северния плаж и няколко от хотелите наоколо, се оказва най-големият нарушител в комплекса. Екип намери линейката паркирана на тротоара пред един от хотелите в Слънчев бряг.

Във вторник глоба няма, но за това, че има обичай да я паркира тук през деня, шофьорът на линейката два пъти се сдобива с акт. Така, вместо да е в готовност да спасява давещи се на плажа, реанимобилът стои закопчан с часове.

"Тук имаше друга кола. И аз му казвам: "Добре, тази кола, защо не я вдигаш или закопчаваш?" Мълчат, нищо не отговарят. Казвам му: "Тази кола е със специален режим, показвам му, пак нищо не отговарят. След два дена пак дойдоха и я закопчаха, пак им звъним, идват: "Ще плащате ли?", разказва Иван Паскалов - шофьор на частната линейка.

"Проблемът беше, че линейката беше закопчана около обяд и плажът беше без линейка в тези часове. За първа година се случва линейка да бъде санкционирана от така наречения паяк", допълва Радослава Чавдарова - медицинска сестра.

Според фирмата за управление и контрол на трафика в Слънчев бряг обаче въпросната линейка всъщност не е линейка и не е автомобил със специален режим на дейност, извършващ неотложна дейност. Това било "едно медицинско такси, чиято тарифа е доста по-висока от таксата за заскобяване".

"Като има нещо, звънят ми от плажа и тръгвам. И гледам максимално близо да ми е, защото не мога да я спра линейката на 1 километър, като стане нещо да тичам, докато пристигнем...", казва шофьорът на линейката.

От КАТ обясниха, че и линейките нямат право да нарушават Закона за движение по пътищата и да спират в нарушение, когато не са с пациент.

"Трябва да намери място, където няма да пречи на движението, където няма да пречи на другите посетители и туристи, които също могат да помислят, че могат да паркират по този начин, в комплекса", добави Станислава Арнаудова - изп. директор на фирмата за управление и контрол на трафика в Слънчев бряг.

Нито хотелиерите, нито концесионерът на плажа осигуряват паркомясто, тъй като подобно задължение не влизало в договора. За да не се глобяват до без край, от фирмата предлагат решение. "Част от синята зона ще бъде организирана маркирано надлежно, но така че е специализирано за неговия автомобил и естествено, ще се съобразим то да бъде винаги свободно", обеща Арнаудова.

Таксата за сезона е 200 лева.

Източник: bTV









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Било "такси с висока тарифа". И после рев до небесата, когато закъснявали за него... Да не ти се налага. Защо трябва да стават такива екшъни, за да се сети някой, че трябва да има специално място да паркира???
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Софка заминава
16:40 / 21.09.2024
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Катастрофи в България
Хороскоп за деня
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: