Задържаха ТИР с контрабандни парфюми на Лесово

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:06 / 19.02.2010
615
Дежурните митнически инспектори на митнически пункт Лесово заловиха днес втори ТИР с контрабандни маркови парфюми, укрити по класическия метод "тапа".

Задържаният камион е с немска регистрация. Пътувал е в посока от Турция за Германия през България. Шофьорът е турски гражданин. На нашия митнически пункт е декларирал, че превозва авточасти и прибори за хранене. Селектиран е за щателна митническа проверка по метода за анализ на риска. При проверката е установено, че само два от търговските палети на входа на товарното помещение на камиона съдържат декларираната стока. Останалите над 15 търговски палета са пълни с десетки хиляди парфюми от 22 различни световноизвестни търговски марки, според резултатите от митническата проверка към този момент.

Митническата проверка продължава. По случая са сезирани компетентните органи от полицията и прокуратурата.
Това е втори ТИР с контрабандни парфюми заловен от митническите инспектори в Лесово през последните месеци. На 15 ноември м.г. бяха иззети от митничарите в Лесово 50 987 броя контрабандни парфюми на стойност близо 5 млн. лв., укрити по аналогичен начин в ТИР с българска регистрация, пътуващ в посока от Турция за Румъния през България.

Междувременно стана известно, че срещу разследвания за контрабандата с парфюми митнически служител Красимир Гочев е било образувано за други случаи на контрабанда дознание в Ямбол по чл.282 от НК още на 2 юни 2008 г.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).