За втора поредна година правят фолклорен фестивал "Хоро се вие" в Приморско

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:58 / 18.08.2010
695
За втора поредна година в Приморско ще се проведе международният фолклорен фестивал "Хоро се вие", съобщиха от общината за Burgas24.bg. Участие в него ще вземат дванадесет колектива от България и един от Румъния, също така и един и български колектив от Унгария "Мартеничка". Зрителите ще имат възможността да наблюдават традиционни хора и носии от различните краища на страната ни - София, Варна, Перник, Перущица.

Фолклорният фестивал ще протече в рамките на четири дни, старта ще бъде утре на 19 август на лятна естрада Приморско. Организатори са "ЕВРОГРЕЙД" ООД, читалище Димитър Данов гр. София и Асоциация Български Фолклор.

Още един фестивал организиран от "ЕВРОГРЕЙД" ООД, община Приморско и Асоциация Български Фолклор ще се проведе на сцената в морския град. За девета поредна година ще бъде даден старт на Международния фолклорен фестивал Приморско 2010. Официалното откриване на фолклорния формат ще бъде на 25 август 2010 г. и ще продължи седмица до 31 август, когато ще бъде закриването. Участие в него ще вземат Полша, Латвия, Русия, Турция и България.

България ще бъде представена от Танцов ансамбъл "Чавдар" при Младежки дом гр.Пазарджик с хореограф Борис Ганчев, ВФФ "Сидера" при читалище "Черноризец Храбър",район Студентски гр. София с ръководител Ася Балтакова и ансамбъл "Искър" към Дома на Културата общ. Искър София с художествен ръководител Никола Колев.

И трите фолклорни колектива са спечелили Гран при от Конкурсно направление за български фолклорни песни и танци "Да пеем - да се надпяваме, да свирим - да се надсвирваме, да играем - да се надиграваме", конкурса се провежда всяка година в София.

Официалното откриване е на 25 август от 20 часа с дефиле по главната улица на града със националните костюми. Освен в Приморско концерти ще бъдат изнасяни и на сцената в Китен.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).