Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Възстановиха скъсания колектор на мръсните води на Обзор
Автор: Екип Burgas24.bg 16:37 / 18.05.2012Коментари (0)527
Напълно е възстановен скъсаният колектор на мръсните води на гр. Обзор. Заради ураганните бури през месец февруари, голяма част от канализацията на морския курорт бе отнесена от морето, заедно с части от крайбрежната алея. С отпуснати средства от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, мръсните води са заустени. Морската вода е абсолютно чиста, показват изследванията и няма никакви забележки от екологично естество.

Обзор впрегна големи усилия, за да реши този голям проблем преди началото на новия туристически сезон. Наред с възстановяването на колектора, върви и изграждането на ново на крайбрежната алея, която минава над него, нейното укрепване, павиране и облагородяване, съобщи кметът Христо Янев. Плажът на един от най-красивите ни морски туристически центрове вее е приведен в готовност да посрещне хилядите български и чужди туристи.

В началото на февруари Обзор стана жертва на тежко природно бедствие. Бурен северен вятър и морско цунами буквално отнесе крайбрежната инфраструктура. Пешеходната зона по протежение на морето, заедно с парапети, осветителни тела, пейки и т.н. бяха погълнати от вълните. Най-големият проблем беше буквално изчезналия колектор на мръсната канализация. Цялостния размер на щетите бе оценен на близо 650 000 лв. Изливането на отпадните води в морето можеше да компрометира летния сезон, който е почти единствения поминък за местните хора. Бързите действия на община Несебър и кметството в Обзор и синхрона с правителствените институции дадоха много добър резултат. Много бързо бяха констатирани щетите, бяха изготвени проектите, средствата бяха отпуснати, а възлагателните процедури за изпълнителите задвижени паралелно. Местните хора дадоха и своя принос с доброволен труд за да се преодолее основния проблем и чистотата на морската вода да бъде запазена и гарантирана преди идването на лятото.

Обзор очаква следващия транш от обещаните средства. Те ще бъдат оползотворени за отводняване на наводнените помпени помещения на колекторната инсталация и монтиране в тях на нужните тласкатели.

Предстои поетапното изграждане на нова подпорна стена на крайбрежната алея, на ново централно стълбище към плажа, на около 300 м алея, заедно с всички съпътстващи съоръжения. Кметството в Обзор е твърдо решено да компенсира тежките поражения и да придаде на бреговата си зона по-привлекателен и красив вид, от преди разрушенията.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Софка заминава
16:40 / 21.09.2024
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Хороскоп за деня
Олиото стигна цената на зехтина
Бури и градушки 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: