Весела Лечева за първи път на посещение в Царево

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:10 / 17.03.2009
610
Областният управител Любомир Пантелеев и председателят на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева се срещнаха вчера / 16 март/ с жители на община Царево. Целта на посещението им бе да запознаят гражданите на морската община с политиката на правителството и резултатите, постигнати в различните сфери през последните години.

В срещата участваха представители на спортните клубове в общината и много граждани, тясно ангажирани със спорта. Весела Лечева изтъкна, че най-сериозен в момента е проблемът със състоянието на спортната база в страната, която е много остаряла и за възстановявянето й са необходими не по-малко от 500 млн. лв. За подобряване на базите през тази година държавата ще отдели 14 млн. лв. Общо 7 млн. лв. за спортна дейност ще получат всички спортни клубове в страната. Средствата са от тотото и ще бъдат разпределени чрез спортните федерации. През последните 2 години вложените средства за спортна дейност в училищата възлизали на 50 млн. лв.

Г-жа Лечева представи двете програми , по които спортните клубове могат да кандидатстват за финансиране и сподели, че ДАМС насърчава общините към организиране на големи спортни прояви, които са ефектна реклама за туристическите дестинации.

На срещата областният управител Любомир Пантелеев охарактеризира политиката на правителството като умерена и стабилна, а периодът на управление - на необратим и постепенен икономически растеж. „Държавата постъпи разумно, като предостави двете пристанища на Царево и Ахтопол. Съществува обаче законодателна пречка за сериозни инвестиции в пристанищата, каза на срещата областният управител и съобщи, че до 20 дни в публичното пространство ще бъде оповестена законодателна инициатива, която би улеснила този процес. До две седмици окончателно ще бъде готов и втори законопроект, който предвижда терените , върху които се намират почивните станции, да преминат в собственост на общините и те да ги управляват, както намерят за добре, стана ясно на срещата. Законопроектът ще бъде изпратен в Националното сдружение на общините, които да се преборят за неговата реализация.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).