В пълен абсурд се превърна акция на ДНСК: Тя запечатва басейни, собственици пак ги отварят

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
11:28 / 24.06.2011
1538
В пълен абсурд се превърна акцията на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) за спирането на два незаконни басейна в Слънчев бряг, изградени към хотелите "Бургас" и "Созопол".

В сряда от дирекцията източиха водата на басейна към хотел "Созопол" и запечатаха тръбите към него с циментово лепило. Още същата вечер обаче водният атракцион отново е бил напълнен, съобщи шефът на РДНСК - Бургас Георги Георгиев. Собственик на хотела е "Кламати холидей" ООД.

Шефовете на хотела се оправдали, че пуснали водата, за да не падне някой турист през нощта в празното циментово корито и да се потроши.

Чуждестранните летовници са били учудени от точенето на водата и понеже никой не им обяснил какво става, решили, че е мръсна и я сменят. Някои снимали акцията с мобилни телефони и фотоапарати. Не е изключено да бъдат предявени и искове за неустойки.

Инспекторите на ДНСК за трети път се оказват разигравани от собствениците на двата хотела. В началото на сезона те заровили с пясък незаконните басейни, все едно са ги премахнали. После ги разкопали и ги напълнили с вода.

Последваха глоби от РДНСК - Бургас по 10 000 лв. и акция, при която водоемите бяха запечатани с механична пяна. Напук на предприетите мерки басейните се оказаха отново пълни, което доведе до акцията за повторно запечатване в сряда.

Източник: в. "Труд"


Виж коментарите (2)
Още новини от Регионални новини:
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).