Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
В община Несебър беше обсъден проекто-бюджета за 2010-та
Автор: Екип Burgas24.bg 15:28 / 08.02.2010Коментари (0)536
©
През изминалата седмица в община Несебър се проведе публично обсъждане на бюджета за 2010г. На срещите провели се във всички населени места в общината, на жителите беше разяснена рамката на бюджета и как ще са разпределени средствата, а те от своя страна можеха да изкажат свои мнения и предложения.

Основен приоритет в работата на общинска администрация през настоящата година, отново е строителството. В строителната програма са заложени множество обекти, които ще подобрят инфраструктурата и ще предадат нов и по-привлекателен вид на община Несебър.

Част от предвидените проекти в старата част на Несебър са: разширяване на построения миналата година паркинг „Север голям", както и поставяне на рампа за инвалиди и майки с колички; ремонт на главни улици и подмяна на канализацията им; подновяване на уличните фенери; предстои да бъдат ремонтирани и реконструирани още две църкви, както и Летния театър, където идеята е през лятото да бъдат излъчвани филми. Докато тече проектирането на сградата на старото Кметство, там ще бъде изградена площадка с пейки и фонтан, където жителите и гостите на града ще могат да прекарват свободното си време, да си почиват и същевременно да се наслаждават на културните мероприятия провеждащи се в Амфитеатъра.

В новата част на Несебър също има предвидени голям брой строителни проекти, заложени в бюджета за 2010г. Дългата процедура за проектиране на улиците в кв. Черно море вече приключи и община Несебър има изготвен проект, както и разрешение за строеж на улици, тротоари и улично осветление в квартала. Процедурата е стартирала декември месец миналата година и сега предстои избор на изпълнител. Коригиран ще бъде и пътят между Несебър и Равда. В средата на месец февруари ще бъде готов и проекта за канализация за дъждовна вода, като след изграждането й през тази година, проблемите с отводняването в Несебър ще бъдат разрешени. Пътят, водещ съм гр. Несебър от светофара към колелото ще бъде разширен и там ще бъдат изградени 4 пътни ленти. Част от другите строителни проекти в гр. Несебър заложени в бюджета за 2010г. са: ремонт на общежитието на СОУ „Любен Караволов"; изграждане на тоалетна в гробищния парк и изграждане и ремонтиране на улици.

Други важни обекти включени в строителната програма на община Несебър са: изграждане на физкултурен салон, пристройка към училището, в с. Тънково; ремонт на улици в с. Равда, както и канал за дъждовна канализация между с. Равда и гр. Несебър; изграждане на Здравна къща в гр. Св. Влас; укрепване, надстрояване и преустройство на сградата на Кметство гр. Обзор; изграждане на комплексна-многофункционална сграда в с. Кошарица, която ще включва в себе си кметството, библиотека, конферентни зали, лекарски кабинет, пенсионерски клуб, отделение за полиция и др. Друг много важен строителен обект, залегнал в строителната програма е изграждането на водопровод от язовир Камчия до Ханска шатра. Имайки предвид интензивното застрояване, а и за нормалното развитие на туризма в общината, крайно належащо е да бъде построен такъв водопровод, който ще подобри водоснабдяването на агломерация Несебър. В бюджета за 2010г. е включено и изграждането на нова пречиствателна станция за обходни вода, както и разширяването на вече съществуващата в Равда. По тези проекти общината е заложила малка част от бюджета си, а голямото финансиране се очаква да бъде от държавата.

Тази година община Несебър сериозно ще набляга и на финансирането на образованието и разширяването на учебно-технечаската база. Сред приоритетните също са и читалищата, подпомагане на хемодиализата и запазване на еднократната помощ от 2000 лв. за новородено дете. На срещата провела са в гр.Несебър, кметът Николай Димитров и председателят на ОбС Благой Филипов обещаха, че от следващата година общината ще подпомага парично инвитрото. Те споделиха и намеренията си, също от следващата година да се подпомага парично и запазването на стволови клетки, като от услугата ще могат да се възползват всички желаещи родилки от общината.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Грипна епидемия обхвана страната
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Такситата в Пловдив с нови цени
Предложиха паметникът на Альоша да бъде махнат
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: