В община Карнобат са взети необходимите мерки за ограничаване на грипната епидемия

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:18 / 04.11.2009
1360
В община Карнобат са взети необходимите мерки за ограничаване на грипната епидемия. Това каза кметът на общината Георги Димитров. „Консултирали сме се с МБАЛ - Карнобат, както и с личните лекари и с директорите на училищата. Разбрахме, че обстановката налага учебните занятия да бъдат прекратени. Това е по-скоро превантивна мярка", каза още Георги Димитров. Със заповед на кмета са забранени и всички колективни мероприятия, а служителите на общинска администрация работят с необходимите предпазни средства. По данни на кмета на Карнобат, в общината няма нито един хоспитализиран с наличие на грипния вирус A(H1N1). За сметка на това обаче има респираторни заболявания, съпроводени с кашлица и по - висока температура.

Около 30% е била посещаемостта в училищата в община Сунгурларе преди обявяването на грипната епидемия, това каза кметът на общината Георги Кенов. Сунгурларе беше първата община, в която училищата спряха занятия. Тази седмица учениците отново бяха на училище, но сега до петък отново ще са в грипна ваканция. „Ние използвахме случая да раздадем помощите, които получихме от БЧК - витамини и помощни лекарства срещу грип. Раздадени са на децата в училищата и детските градини", уточни Кенов. Той обясни, че в община Сунгурларе има създаден Грипен щаб, личните лекари непрекъснато дават информация на пациентите си. Кенов допълни, че има хоспитализирани деца в болницата в Сливен, но не уточни броя им. Той каза още, че няма болни от грипния вирус A(H1N1). Той призова хората да не изпадат в паника, защото до момента заболяването протича леко, без сериозни усложнения.

В община Поморие не е достигната средната цифра от 30 % заболеваемост, заяви кметът на общината Петър Златанов. „Въпреки това, обаче ние ще спазим препоръките и децата няма да бъдат на училище до петък", обясни Златанов. По думите на кмета на Поморие, обстановката в общината е спокойна. „Ако бяхме надскочили 30%, то тогава аз сам щях да обява такава епидемия, но се подчиняваме на заповедта", посочи Златанов. В Поморие са предприети и превантивни мерки. От днес със заповед на кмета на общината е спряна работата на отделните служби в администрацията с граждани. С гражданите ще работи само фронт офисът, където се приемат всички молби, жалби и сигнали. На служителите е разпоредено да работят с индивидуални предпазни средства.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)

Още по темата (82):
17.03.2010 Слаб интерес към имунизацията срещу грипа A(H1N1)
08.03.2010 Продължават ваксинациите срещу грип A (H1N1)
07.03.2010 Продължава ваксинацията срещу Свински грип
01.03.2010 Започва ваксинация срещу грипа A(H1N1)
27.02.2010 Идва нова вълна от свински грип
25.02.2010 Започват да ваксинират срещу новия грип A(H1N1)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).