В Несебър бе представен проект за пестене на енергия в туризма

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
18:57 / 07.10.2010
596
В Несебър бе представен проект за пестене на енергия и използването на алтернативни източници в туризма. Проектът се нарича "RELACS"- Алтернативна енергия в туризма. Той е финансиран от Европейската Комисия по програма"Интелигентна Енергия - Европа". Организатори на форума са Регионална агенция за управление на енергията - Бургас и Асоциация на българските Черноморски общини. Проектът има за цел да мотивира собствениците на хотели, ваканционни селища и други обекти за настаняване да намалят ползването на енергия и горива ,като използват алтерантивни и възобновяеми източници на енергия, каза Тодор Тонев експерт в бургаската агенция да управление на енергията.

"Нашето желание е да направим консорциум от хотели във всички партньорски държави, които са Германия, Италия, Португалия и България в който консорциум хотелите да приложат мерки за намаляване консумацията си за енергия. Има доста възможности за това. Ние ще използваме и чуждестранния опит. Също така искаме да промотираме нашите хотели като "зелени хотели". Ще изработим лого, което ще бъде разпространено сред туроператорите . Към зеления туризъм се проявява изключителен интерес от Европа и се надяваме по този начин да се повиши и запълняемостта на този вид хотели", каза Тонев. Той допълни ,че освен прилагане на мерки за енергийна ефхективност и използването на възобновяеми източници на енергия пестенето на енергия може да стане и с прилагането на простички действия като например поставянето на бележки в хотелските стаи за изключване на климатика когато гостите отсъстват.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).