Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
В Деня на будителите беше представена нова песен за Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 10:32 / 02.11.2010Коментари (0)836
©
В препълнения салон на читалище "Яна Лъскова", община Несебър поздрави и подари на всички жители и гости на града един незабравим концерт на Тони Димитрова, Стефан Диомов и група "5-те сезона". За Несебър 1 ноември бе двоен празник, защото освен честването на Деня на будителите, общината за първи път представи пред обществеността песента "Есен в Несебър", част от програмата за развитие на туризма "Несебър - любим в четири сезона".

Веднага след като любимата на всички и приятелка на Несебър, Тони Димитрова откри концерта с неостаряващия си хит "Ах, морето", кметът Николай Димитров поздрави всички общественици, учители, деятели, доброволци и будители. Той каза, че програмата "Несебър - любим в четири сезона" има за цел да направи града привлекателна и посещавана дестинация през всички сезони на годината и от началото на мандата в тази насока се работи усилено. Градоначалникът сподели убеждението си, че като част от програма, песента "Есен в Несебър" ще докосне сърцата на хората и ще ги накара да видят, че Несебър е красив и очарователен и през есента. След това, г-н Димитров с радост представи Тони Димитрова, която заедно със Стефан Диомов и група "5-те сезона" изпя дългоочакваната нова песен за Несебър. На всички присъстващи в залата, бяха раздадени диплянки с текста на песента и така, заедно с изпълнителите, учители, общественици и будители запяха:...."Но дали е време за тъга сега?".

Песента "Есен в Несебър" е уникален проект на общината, който има за цел да представя "непознатия Несебър", неговата красота и очарование през всички сезони. Проектът е част от глобална програма за представянето на Несебър и общината, като най-бързоразвиващата се дестинация в страната и Европа. В рамките на програмата се разработват: филми, представящи Несебър; мултимедийни презентации по определени теми от социалния живот на града и общината; културни продукти, в които общината е организатор и методичен консултант на бизнеса.

И разбира се - музика. Тя е онзи порив на вятъра, който погалва лицето и стопля сърцето и ти става леко и радостно на душата без да има определена видима причина. Просто вдъхваш дълбоко, ноздрите ти се изпълват с дъх на море и усещанията ти се обостря до неузнаваемост. Ето това е накратко тя - вечната, въздействащата, лековитата, пречистващата тя - музиката.


Изборът на песен, която първо да се изпее за есента не е случаен. След бурното лято есента е този сезон, който сякаш ни оставя голи, насаме със себе си. Задаваме си удобни и не дотам удобни въпроси и понякога си отговаряме... Навън е есен и е различно... по друго е и в душите ни. Да се изпее колективно песен за този сезон не е случайна идея на община Несебър, тя би трябвало да се превърне в общата дейност по обединяване на общността. Вид пречистваща терапия, вид колективно дело, която да ни даде отговор на основния философски въпрос през есента: "Дали е време за тъга сега...?". Нима можеш да тъгуваш и имаш ли време за това, когато те чака дома, близките хора, приятелите, любимите занимания, за които горещото лято не ти е дало възможност.

Само ние хората от морето имаме възможността да се срещаме всеки ден с безкрайната морска шир, не че го правим, но самата възможност да го правим, когато си поискаме и колкото си искаме ни прави различни-свободни, романтични! Само ние знаем вкуса на прясно изпечен чернокоп през есента или паламуд на търколи! Това е то нашето преимущество и нашата обща тайна.

Как да си самотен през късна есен, когато иде ранна зима, а с нея Никулден, начало на коледните и новогодишните празници. Тогава най-верният път да намериш себе си и другите в нашия малък свят е да запееш. Да запееш песен за Несебър, за отиващото си лято, за есенното море и рибарите и да потвърдиш: "Не е време за тъга сега...."

Защо община Несебър представя тази песен първо на хората с идеите - будителите? Защото те са тези, които са готови да я приемат със сърцето си и да я запеят, за да бъдат привлечени в есенен Несебър, хора, които летен Несебър уморява; да бъдат поканени в града хората, ценители, за които Несебър през есента е точното място за среща със себе си, среща с морето, с историята. Песента "Есен в Несебър" е онази балада, която те кара да отправиш покана за танц ,в който да отдадеш топлината от лятото, да споделиш взаимността на спомените и начертаеш смели планове.

Покана за танц към всички, за които есенен Несебър е пристан за душата, покой за ума.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: