В Царево ще бъде отворен Музей на приказката

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:24 / 20.07.2023
658
До 29 юли в Царево ще бъде отворен Музей на приказката. Той представя изложба на приказни места и герои, място за разказване и слушане на приказки. Това каза в предаването "Денят на фокус" на Радио "Фокус" Гери Турийска, която се грижи за културната програма на лятното кино в морския град.  

Идеята е на Олга Чурчич, която се занимава с куклен театър от 27 години, а 22 от тях – в Испания, разказа тя. Музеят се намира на входа на кв. "Василико“, а сесиите с приказките се провеждат всеки ден от 18.00, 19.00 и 20.00 часа. 

В лятното кино на Царево тази вечер ще се играе авторската постановка на Симеон Гатев "Жена ти се сгоди“ с участието на Никола Мутафов, Александър Димов, Десислава Чутуркова и Станка Калчева. Представлението започва в 20.00 часа.  

Отново там, но на 21 юли и от 21.00 часа, ще има представление на Queens of Stand-up Comedy с участието на Моника Найденова и V for Venetta.  

На 22 юли ще има прожекция на "Изкуството да падаш“, а на 23 юли – на "Чалга“. 

В рамките на фестивала "Арт поток“ ще се проведе разказваческо шоу с Мария Касимова-Моасе – "Червена звезда блок 28“, която ще разкаже лични истории от времето на развития социализъм. Събитието е на 20 юли от 21.00 часа в читалище "Г. Кондолов“ в Царево.  

На 21 юли в "Арт поток“ ще се играе постановката "Спанак с картофи“, а на 22 юли – "Отблизо“. 

На площада в Царево от 19.30 часа на 21 юли пък ще се състои Международна фолклорна академия с песни и танци.   

Гери Турийска сподели впечатленията си от сезона в Царево. До средата на юли туристите са били много малко. "Може би малко се понаплашиха хората от новините, които слушат, и от дъждовете. Но времето е чудесно, водата е чиста. Всеки може да намери своя уют и финансов комфорт. Може би по-малко новини трябва да се гледат и повече от първо лице да се изпитат някои неща“, призова Гери Турийска.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Кметът на Царево посети всички първолаци от града
Учебните заведения в Поморие посрещнаха общо 3142 деца и младежи
"Фолксваген Транспортер" блъсна възрастна жена в Несебър, борят с...
Ново автомеле на АМ "Тракия"
Ето какви са щетите от пожара край Созопол, има задържан!
Футболист много се изнерви на съдията, полицаи от Созопол го вкар...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).