Увеличават спешните екипи по морето

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:21 / 27.07.2011
550
Министерството на здравеопазването увеличава броя на лекарите и спешните екипи по морето, съобщиха от ведомството вчера. До края на летния сезон там ще бъдат назначени още общо 18 доктори.

Допълнителните назначения са в областните центрове за спешна помощ във Варна, Бургас и Добрич.

В момента медицинското обслужване в Бургаска област се осъществява от 19 мобилни екипа, във Варна - от 21, а в Добрич - от 10. Всички те са окомплектовани със санитарни автомобили и са напълно оборудвани с медицинска апаратура, обясниха от здравното министерство. Във всички филиали има стационарни екипи, осъществяващи медицинска помощ на място. Те са общо 24. Средната натовареност на един мобилен екип обаче не надвишава 2,5 до 3 повиквания на 12-часово дежурство извън сезона. Заради туристите обаче броят на спешните повиквания през летните месеци е нараснал около 20%. По-значителен е ръстът на амбулаторните случаи на място във филиалите на населените места, където увеличението е до 50 на сто.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).