Успешен сезон в Несебър и Слънчев бряг, престъпленията с 20% по-малко

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:41 / 10.10.2008
631
Като изключително успешен определи изминалия летен туристически сезон кметът на община Несебър Николай Димитров. Това се случи по време на провела се днес среща между ръководителите на местната администрация в общината и представители на посолствата на Великобритания, Дания, Норвегия и Швеция в България.

С над 20 процента е намалял броя на регистрираните престъпления в община Несебър и в курортния комплекс Слънчев бряг, през това лято, сочат статистическите данни, заяви Николай Димитров. Той допълни, че най- големия плюс през изминалия сезон е факта, че са били въведени сериозни правила, които гражданите и гостите на общината са спазвали стриктно заради силната организация. Най-много туристи от Германия, Великобритания , Русия и скандинавските страни са посетили община Несебър през изминалия летен сезон. Регистриран е и рязак скок в посещенията на Румънски граждани, допълни Лазар Ябаджиев- зам. кмет по търговия и туризъм в община Несебър. Отчетен е отлив на туристи от Македония, Беларус и всички държави с визов режим. Въпреки отчетения прогрес, представителите на местната власт очертаха и насоките в които има нужда от подобрение. „Трябва да инвестираме в нови паркинги, и да приведем в ход новата наредба уреждаща алейната търговия в града, заяви кмета Николай Димитров. Община Несебър трябва да засили и ефективността си при подготовката и спечелването на европейски проекти, от където да дойдат финансови средства за подобрения в инфраструктурата, заяви още Николой Димитров.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).