Усеща се раздвижване в туристическия сезон в Царево

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:09 / 25.05.2010
541
В Царево започва да се забелязва раздвижване по повод настъпващия туристически сезон, каза кметът на морската община Петко Арнаудов. Той допълни, че официално ще бъде открит с началото на детските празници за литература и изкуство. „Очакваме всякакви туристи. При това горещо лято, което го прогнозират метеоролозите, очакваме успешно лято", каза Арнаудов. На въпрос за състоянието на плажовете в общината и това дали съществува проблемът с липсата на стопани, Арнаудов посочи, че и при тях този проблем го има.

„Най-сериозен е проблемът с плажа на "Нестинарка", тъй като там се води едно съдебно дело, но тези, които са го стопанисвали до сега, са го почистили. Да се надяваме, че проблемите ще се решат. Малък плаж „Лозенец" представлява интерес и тези, които миналата година бяха направили нещо интересно, но то беше незаконно и загубиха концесията", каза Арнаудов и допълни, че се надява това лято този плаж да си намери стопанин.

На въпрос на какъв етап е Общият устройствен план на Царево, кметът отговори делото е спечелено от общината на тричленен състав на върховния административен съд, но предстои разглеждането му от петчленен състав. „Считам, че този въпрос трябва да се приключи в полза на Царево не заради мен, а заради жителите на община Царево, а и заради България най-вече", посочи още Арнаудов.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).