Училището в Черноморец празнува юбилей

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:55 / 17.05.2012
848
ОУ"Христо Ботев"в град Черноморец отбеляза тържествено 130 годишен юбилей. Празникът събра в училищния двор ученици, учители, бивши възпитаници, родители и общественици. Гости на събитието бяха председателя на общински съвет-Созопол Красимира Германова, кметът на община Созопол Панайот Рейзи и кметът на Черноморец Добри Добрев.

Под звуците на националния химн бе издигнато държавното знаме, а училищното знаме бе внесено под звуците на песента "Тих бял Дунав".Шествие от ученици и гости, сред които и директори и учители от други училища преминаха през централната улица на Черноморец. В препълнената зала на читалище "Димо Николов" започна тържествения концерт, посветен на 130 годишният юбилей на училището и в чест на 24 май- деня на славянската азбука и българска култура. Приветствено слово за празника поднесе директорът на ОУ"Христо Ботев" Йорданка Станчева. Ученици и учители бяха поздравени от кмета на Черноморец Добри Добрев и кмета на община Созопол Панайот Рейзи, които подариха на училището ксерокс и мултифункционално устройство.

Празничният концерт бе открит с изпълнението на вокалната група към училището "Славееви гласове".Публиката аплодира многократно актьорите от училищния театър, който представи спектакъла "Златна българска приказка" по Мая Дългъчева.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).