Ученици, студенти и преподаватели чистят устието на р. Ропотамо

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:33 / 18.04.2013
730
Близо 100 ученици, студенти, преподаватели от Бургас ще се включат в екоакцията за пролетно почистване на устието на река Ропотамо. Мероприятието е посветено на Международният ден на Земята - 22 април. Двете най-големи групи доброволци са от професионалната гимназия по Дървообработване и университет "Проф.д-р Асен Златаров". Сред участниците има и ученик от Сан Себастиан-Испания, който е пожелал да се включи в почистването заедно със своите връстници от Бургас.

Младите ентусиасти ще започнат почистването в 10,00 часа сутринта на 22 април /понеделник/. Инициативата е на фирма "Венис Марина" , наемател на атракционна дейност - разходки с лодки по река Ропотамо. За почистването на устието са осигурени чували и ръкавици. Събраната смет ще бъде извозена до сметището в Приморско. За участниците са осигурени храна, вода, подаръци от "Венис Марина", както и разходка с лодка по река Ропотамо.

Денят на Земята се отбелязва от 1970 година най-напред в САЩ. Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в над 170 държави, насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).