Учебните заведения в Поморие посрещнаха общо 3142 деца и младежи

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:45 / 16.09.2024
761
С много вълнение, пъстра украса и тържествена програма днес учебните заведения в Поморие посрещнаха ласкаво общо 3142 възпитаници. Детските градини грейнаха с 1013 малки усмивки, а училищата – с 2129 ученици, като 248 от тях са първокласници. Всички те ще бъдат възпитавани и обучавани с отдаденост, обич и строгост, за да растат уверени и успяващи деца и младежи.

Навсякъде на празничните откривания присъстваха кметове на кметства, представители от Община Поморие и от Общински съвет. По отдавна установена традиция, всички първолачета получиха специални книжки от Община Поморие с посвещение от кмета Иван Алексиев. Той, заедно с председателя на Общински съвет Адам Адамов, присъства на откриването на учебната година в Средно училище "Иван Вазов“ и в Детска градина "Детелина“ – Поморие. "Този ден е запомнящ се и вълнуващ за всеки един от нас – малки, големи и още по-големи. Нека бъдем до децата си, нека им помагаме, защото бъдещето е в тях“, каза кметът Алексиев с пожелания за успешна учебна година.

Освен с обновени класни стаи, освежени дворове и много предстоящи инициативи, училищата и детските градини в Поморие могат да се гордеят и с отличните си активни и идейни педагогически колективи. Първата инициатива за тази учебна година беше поднесена от ДГ "Детелина“, в която беше открита още една група "Монтесори“. Средата, която осигурява този подход, е коренно различна от тази в традиционната група. Директорът Таня Арабаджиева показа оборудването на стаята и разказа за интересните пособия и заниманията, които предстоят на малчуганите. Този вид педагогика спомага за спонтанното обучение. Трите етапа, през които минават децата в процеса на своето развитие, са задълбочени в зрение, осезание и вкус. Педагогът е съветник, който насочва детето към пътя, но то минава само по него – "Помогни ми да се справя сам“ .

Виж коментарите (0)

Още по темата (14):
16.09.2024 Кметът на Царево посети всички първолаци от града
16.09.2024 Осмокласници се заклеха тържествено на първия учебен ден в бургаската строителната гимназия
16.09.2024 Близо 25 хил. бургаски деца влязоха в класните стаи
04.09.2024 Предлагат учебната година да започва от 1 септември
17.08.2024 Важно за всички ученици и родители: Учебната година няма да стартира на 15 септември
15.09.2023 Образователният министър: Днес в родното училище започвате едно голямо приключение
Още новини от Регионални новини:
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди
Изнесоха последни данни за туризма в Бургаско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).