Учат администрацията на община Несебър как се действа при бедствия

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
16:06 / 19.03.2011
728
В сградата на общинска администрация Несебър, със заповед на кмета Николай Димитров, се проведе учение за начина на поведение и действия при изпълнението на необходимите защитни мерки при бедствия на тема "Земетресение и повишена радиоактивност". Това съобщават от пресцентъра на общината. Една от целите на обучението беше, да се проиграе и провери целесъобразността на планираните мерки за понижаване степента на риск от възникнали опасности и инциденти в сградата на общинска администрация.

Служителите и посетителите на общината придобиха знания за здравословни и безопасни условия на труд, както и повишиха уменията и практическите си навици. Самото обучение се е провело на два етапа - практически и лекционен. В първия етап администрацията бе оповестена с пожароизвестителна система за възникнала опасност, поради което трябваше незабавно да се евакуират извън сградата по установения ред.

След успешното приключване на евакуацията, ст. спец. "Гражданска защита" в община Несебър - Димитър Пурнарев изнесе лекция за правилата и действията, които трябва да предприемат служителите на общинска администрация при възникнало земетресение или при регистрирана повишена радиоактивност на територията на страната.

Учението е част от стратегията на община Несебър, всяка година да обучава служителите си за това, какви действия е необходимо да предприемат при възникнали природни бедствия. При изпълнението на тазгодишната Заповед от кмета на общината Николай Димитров, отговорни за провеждането и правилното протичане на учението бяха зам.-кметът по "Общински ред, спорт и младежки дейности" Янаки Стоянов, секретарят на община Несебър Стойко Стоянов и ст. спец. "Гражданска защита" в община Несебър - Димитър Пурнарев.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).