Туризмът може да пребори кризата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:49 / 17.04.2009
639
Финансовата криза ще засегне туристическия бранш и ще се отрази на предстоящия летен сезон. Прогнозата даде зам. областния управител Георги Николчев по време на среща във връзка с предстоящия туристически сезон. Целта на срещата бе да координира действията на всички заинтересовани и свързани с туризма страни от бранша в региона. В нея взеха участие представители на държавната власт, общините в областта, представители на бизнеса и др.

Въпреки финансовата криза обаче, туризма има шанс да я преодолее, каза още зам. областния управител Георги Николчев, с корекция на стойността на услуги, оптимизиране на персонал.

Цените на туристическите услуги обаче не трябва да бъдат намаляни каза от своя страна изп. директор на "Слънчев Бряг" АД Малина Стратиева. Тя се мотивира с факта, че цените са реални и според икономическото положение в момента. Също така не трябва да се прави разделение на чуждестранни и наши туристи, макар че някои от туроператорите и хотелиерите запазват тази практика.

Един от проблемите пред туристите се оказва визовия режим, стана ясно още по време на днешната среща. Държавата обаче е предприела редица мерки в тази връзка, като разкриване на визови центрове, облекчаване максимално режима за ученици например, както и на чуждестранните собственици на недвижими имоти в България. От своя страна туроператорите предложиха разкриването на по-голям брой визови центрове, за да се улеснят и самите туристи.

По време на срещата стана ясно още, че държавата е отпуснала 5 млн. лева за реклама на българския туризъм.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).