Туристи полудяха по ретро снимките по Южното Черноморие

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:44 / 23.08.2011
1265
Български и чужди туристи по Южното Черноморие полудяха по ретро снимките. Гостите по морето се надпреварват да си правят "златна снимка". Новата мода във морските спомени е не по бански, с коктейл в ръка на шезлонг или на фотосесия на яхта, а ретро отпечатък от стари времена. Ателиета от Обзор до Китен заливат туриста с оферти за снимка или албум на семейството, изцяло в стил 19 век. Добрата новина е, че не са налага специално да се ходи до ателие, защото студиата са буквално на улицата. Пъстроцветните фракове, рокли, бомбета, перуки, чадъри, ветрила и наметала са като магнит за минувачите и често пред импровизираните ретро кътове се трупат десетки зяпачи. Любопитен за туристите и е целият процес - от избора на костюм до грима и декора. Понякога подготовката отнема и час, ако на снимката трябва да са и малчуганите.

"Това е като връщане на времето, обличаш рокля с дантели и тафта, слагаш копринени ръкавици и великолепна шапка и си в друга епоха. Същинско приключение е в жегите да навлечеш костюма, но хората не се притесняват и смело избират дрехите, важното е да запечатат момента"- разказа Десислав Христов собственик на ретро фото в Поморие. Най-много бизнесът върви привечер, когато туристите тръгват на разходка из морските селища.

Чужденците налитали повече на офицерските мундири със златисти нашивки и еполети, пищните женски рокли с кринолин и шапките с широка периферия. Костюмът в стил Наполеон Бонапарт е сред най-избираните за снимка. Българските туристи с любопитство посягали към родните костюми от началото на 20 век. Между 25 лв. и 30 лв. излиза цялата фотосесия. Снимката, според размера върви, от 20 до 30 лв. Готова е на следващия ден и клиентите я получават в подходящо паспарту.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).