Таксита-менте возят за 5 лв./км в Слънчев бряг

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
10:39 / 15.07.2012
711
Нелегални таксита причакват туристите в Слънчев бряг, показа нощна проверка на "Автомобилна администрация". Въпреки заканите от ръководството на дружеството, че през тази година ще бъдат безкомпромисни към "копърките", усилията очевидно не дават резултат, пише bgonair.bg.

В началото на туристическия сезон беше обявено, че общо 250 таксита, със специален стикер, ще имат право да кръстосват по улиците на комплекса. Тази мярка обаче не се хареса на "Съюза на собствениците - Слънчев бряг", които изпратиха протестно писмо до ресорния министър Делян Добрев. По техни данни легалните таксиметрови компании трябвало да плащат за отличителния стикер по 840 лева на кола.

Много от шофьорите са без договор с ръководството на курорта и возят на тарифа между 3.50 и 5 лева на километър. "Рядко се срещат две таксита, които да возят на една и съща цена, казват проверяващите. От полицията коментираха пред bTV, че това лято жалбите от ужилени с надути сметки чужденци се броят на пръсти.


Виж коментарите (4)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).