Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Съветници призовават колегите си да гласуват дарение на земя за черква
Автор: Екип Burgas24.bg 14:23 / 22.06.2011Коментари (0)1090
© Burgas24.bg
Общинския съвет да вземе решение за дарение, в полза на Църковното настоятелство при храм "Свети дух" в с. Маринка, на недвижим имот (представляващ 2 860 кв.м. идеални части), ще предложат на предстоящото заседание на местния парламент съветниците от ГЕРБ-Бургас. Днес те обявиха на брифинг докладните записки, които внасят за разглеждане от Общинския съвет.

"За проблема с двора на черквата "Свети дух" в с. Маринка разбрах от разговори с местните хора. Тя е построена от тракийските бежанци, но в наши дни църковното настоятелство се е сблъскало с бюрокрация и откази за обявяването за собственост на църквата на дворното място", обясни общинският съветник Димитър Людиев. Отец Стилян от черквата в Маринка разказа на журналистите историята на малкия храм и благодари на съветниците от ГЕРБ, че са се ангажирали с решението на въпроса. "Двора е крайно необходим на черквата, а църквата сме всички ние", каза отец Стилян.

"Очакваме предложението ни да бъде подкрепено от всички колеги в Общинския съвет. За да бъде взето решението са необходими 37 гласа", коментира председателят на местния парламент Снежина Маджарова. Тя е вносител на друга докладна записка, касаеща спорта на територията на общината, а именно да се намалят наемите за ползване на физкултурните салони, при използването им от лицензирани клубове.

През 2009 г. Общински съвет-Бургас прие т.нар. почасов механизъм за отдаване под наем на помещения в училища, детски градини и обслужващи звена. Определени бяха сравнително ниски наемни цени от 4 лв. без ДДС за заведенията на територията на комплексите и 5 лв. без ДДС- за центъра. На 36-то заседание, проведено на 22-ри и 27.07.2010 г., наемните цени бяха завишени, като цената стана 12.00 лв. на час с ДДС независимо от местонахождението.

Маджарова предлага за тренировъчна и състезателна дейност на ученици и деца от лицензирани спортни клубове цената да бъде 9.00 лв. на час с ДДС (за месеците ноември-март), а април-октомври - 7,00 лв. на час с ДДС.

"С кмета Димитър Николов водихме разговори с представители на спортни клубове и с директори на училища и детски градини. От разговорите ни стана ясно, че вследствие на завишените цени и завишаване на разходите броя на тренировъчните дни с деца е сведен до минимум", коментира Маджарова.

"На предстоящото заседание на Общинския съвет очакваме да бъде приета още една докладна записка, с която ще изпълним предизборното си обещание от преди 4 години към жителите на кв. Сарафово", обяви Снежина Маджарова.

Става дума за гробищния парк, който ще бъде запазен като такъв. Докладната записка е входирана от кмета Димитър Николов. "Преди ГЕРБ да спечели местните избори, преди четири години, на хората в кв. Сарафово беше казано, че трябва да преместят гробовете на покойните си роднини в бургаското гробище. Ние бяхме категорично против", припомни Маджарова. С проблемът лично се ангажира настоящият народен представител Иван Вълков, който две години представяше ГЕРБ в Общинския съвет на Бургас.

Водачът на групата на общинските съветници от ГЕРБ-Бургас Диана Йорданова акцентира на извънредната докладна записка, която би трябвало да бъде гласувана на предстоящата сесия. "Това е друга изключително важна тема за бургазлии, с която единствено управлението на ГЕРБ се ангажира. Става дума за откриване на производство за създаване на "Селищно образувание за рибарско селище и домуване на малки рибарски плавателни съдове в местността "Ченгене скеле", обяви Йорданова.

"Това ще е един решен и много наболял за града ни въпрос. В качеството си на собственик на земята, Община Бургас ще може да кандидатства със свои проекти за усвояване на средства по програма за изграждане на рибна борса, места за отдих и спорт", заяви Йорданова.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: