Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Сън" оплю Слънчев бряг в статия "От България до Вулгария"
Автор: Екип Burgas24.bg 10:00 / 23.07.2013Коментари (64)14656
© Burgas24.bg
Българският курорт Слънчев бряг се превръща във все по-предпочитано място за "алкохолен туризъм" за англичаните между 18 и 30 г. заради ниските цени, пише британският в."Сън" в статия "От България до Вулгария", цитиран от БТА.

Слънчев бряг вече е основен туристически център сред бившите държави отвъд Желязната завеса, с 200 хотела и почти толкова барове.

Той е основна дестинация за млади холандци, германци и скандинавци, а сега и хиляди британци посещават курорта, за да купонясват, пише изданието.

Изкушението на евтиния алкохол обаче поставя живота им в опасност със злополуки при препиване, някои от тях със смъртоносен изход, и обири.

Повечето от тях признават, че са избрали българския курорт заради евтиния алкохол - десет шота текила струват 10 лева, а половин литър бира е около лев, отбелязва вестникът.

"Тази година има повече британци от когато и да било досега. Те оправдават репутацията си и се отрязват от пиене. Другите чужденци пият, но не и колкото британците. Ние просто представляваме страната си", казва 27-годишният Антъни Харви, който е в Слънчев бряг от близо 2 месеца.

Зачестяват обаче случаите на приемане в болница за алкохолно препиване, както и злополуки с падане от хотелски балкони (след т.нар. "балконинг"), понякога със смъртен изход, и въоръжени грабежи.

Миналата година само за 5 месеца британското посолство в София трябваше да реагира на 24 смъртни случая, включително три падания от хотелски балкони, отбелязва "Сън".

Други опасности са ясно видими докато човек се разхожда из курорта. По сергии се продават мачетета с 25-сантиметрови остриета, електрошокови пистолети, автоматични ножове и боксове, понякога само за 5 лв., пише изданието, което съобщава за случаи на въоръжени грабежи.

"Сън" цитира 26-годишната българка Галина Терзобалиева, която има сергия в Слънчев бряг: "Британските тийнейджъри обичат да препиват. Прекаляват и с алкохола, и с музиката, и със секса. Всяка нощ виждам тийнейджъри да отиват в болницата. Не разбирам защо им е да пият толкова."

Когато обаче една седмица алкохолен туризъм в България струва съвсем малко повече от едно вечерно излизане във Великобритания, младите британци изглежда ще продължат да поставят живота си в риск, завършва статията на в. "Сън", озаглавена "От България до Вулгария".









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
България-раят за британските алкохолици.Иначе къде другаде ще пият на воля.Камерите и МИ-5 са навсякъде.И аз да имах грозна жена която е антиготвачка,мърла и с уста колкото Британия щях да се пристрастя.Колко кофти е да пиеш в мъгливо време заобиколен от намусени рижавци.
Aнонимен
на 24.07.2013 г.
+2
 
 
Дано туристите да спрат да идват за винаги в този пропаднал курорт - всъщност комплекс пълен с хотели марка набързо скалъпен некачествен строеж, като персонала е отвратителен!
Aнонимен
на 24.07.2013 г.
0
 
 
Ms Mihailova, please visit English courses, you are pathetic. Absolutely. The depts of your degeneracy are making me want to jump off a balcony and die like a.. oh wait. Anyway, Sunny Beach is a nice place. Although, as every other media in Bulgaria, this one TWISTS the facts and statements - nobody, and I say, nobody "заплю" Sunny Beach. This is how manipulative the media is in Bulgaria. And I just can't believe how many idiots fell for it. Pathetic.
0
 
 
Dear Englishmen, we are not guilty that u are drunk! If u want to be not drunk, please dont drink!
+1
 
 
Тия БРИТАНСКИ к**ви няма ли да спрат да пишат а?? де*а боклуците де*а.. И наще тъпи медии няма да направат нещо контра материал да защитим нащо си.. тия само ни плюват ние си мълчиме.. ДУМИ НЯМАМ!
Aнонимен
на 23.07.2013 г.
+1
 
 
Не знам какво толкова говорят срещу Слънчев бряг... В момента съм в САЩ и искам да ви кажа че Вегас е много по-зле от нашия курорт... през 10-15 минути се чуват престрелки, пияни се разхождат навсякъде и като се има в предвид, че се събират хора от целия свят, не само Европа... Защо "Сън" не пишат за тях, а само срещу българския курорт? Всичко е въпрос на интереси..... :)))
Aнонимен
на 23.07.2013 г.
+2
 
 
дори и да не е най-прекрасното място на света (както и ние българите си го знаем) не съм съгласен да се оплюва по чуждите вестници, защото където и да съм бил из Европа има места, които са дори и много по-зле- но никой не го пише по вестниците и по този начин пази имиджа на държавата ... ние биваме плюти навсякъде и всички ни смятат за кофти държава... ем извинявайте ама не сме много по-зле от англия (толкова колкото се говори) -в тая държава англия специално има такива места,че изобщо не е за говорене даже ...
Aнонимен
на 23.07.2013 г.
-1
 
 
Не е така. Британците си правят същото и във Великобритания. А много от тях избират България като дестинация точно защото е евтино. Но по същата причина те избират почти всяка една страна от Източна Европа. А и си е истина на мене горе-долу едно излизане в Лондон събота вечер ми излиза по скъпо от 1 седмица почивка на българското черноморие.
Aнонимен
на 23.07.2013 г.
0
 
 
Във България идват бедните англичани и хора които са пропаднали в тяхната си държава а богатите англичани ходят на места на които много малко хора биха си позволи ли някога да отидат
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Природни стихии
Южна Америка
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: