Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Съдът: Заповедта на Петко Арнаудов за събаряне на бара в Резово е законна
Автор: Екип Burgas24.bg 14:51 / 23.08.2011Коментари (0)1211
© Burgas24.bg
Споровете относно законността на заповедта на кмета на Община Царево Петко Арнаудов приключиха в полза на общината, предаде репортер на Burgas24.bg. През месец юли по искане на РДНСК- Бургас и след сигнали на граждани служители на общинска администрация извършиха проверка на плажа на Резово и констатираха незаконен дървен бар от близо 300 кв. м, половината от които във водата. Общината веднага сигнализира областния управител и поиска намеса, като получи оттам указание, че сама трябва да се справи с проблема. Издадена беше заповед за премахване на Асоциацията на Едрев, която беше изградила бара и твърдеше, че го ползва за семинари. Междувременно от Гранична полиция също потърсиха съдействието на общината, като се мотивираха, че барът създава трудности по охраната на държавната граница и може да породи и скандали със съседна Турция.

След изтичане на сравнително дългия срок за доброволно изпълнение в началото на август общински служители пристъпиха към премахване на бара. За съжаление бяха посрещнати от група плажуващи и почиващи в Резово, които се застъпиха за Едрев и неговия строеж, като твърдяха, че барът е полезен и трябвало да остане. Някои стигнаха и по далеч, като политика от близкото минало Жорж Ганчев, който публично отправи обидни думи към общинския кмет, и потърсиха съдействието на областния управител. Така общината изпадна в абсурдната ситуация да се оправдава за своите действия, а барът да стане символ на двойния стандарт спрямо незаконното строителство. Самият Едрев подписа декларация, че ще премахне доброволно бара.

Днес съдът се произнесе по жалбата против кметската заповед на "КД" ЕООД, което е наемател на плажа в Резово по договор с Областна управа. Съдът прие, че жалбата е изцяло неоснователна. За този плаж има одобрена схема за заведение от 8 кв. м, а за това на Едрев, което е 50 пъти по-голямо, няма издавано никакво разрешение за поставяне. Решението на съда е окончателно. С това отпадат всички пречки за премахване на бара.

Арнаудов коментира казуса така: "Ще изпълним веднага решението на съда, след като го получим. Ще поканя всички, които се изказваха по мой адрес и ме обиждаха, когато искахме да изпълним заповедта, да се извинят публично. Не може законът да е такъв, какъвто ни отърва. Властта трябва да се уважава, а не да вършим, каквото си искаме, и да ругаем по адрес на кмета, който за всичко ни е виновен, дори когато си върши работата. За мен случаят "Едрев" е приключен, давам на г-н Едрев ден-два сам да си събори бара"

Самият Едрев не се яви в съда, не се яви и възрастната жена, подала жалба като управител на дружеството -наемател.




Още по темата: общо новини по темата: 1
11.08.2011 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: