Събития на пет сцени едновременно за празника на Несебър

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:54 / 12.08.2009
454
Любопитни подробности, предвидени да се случат за празника на Несебър, бяха разкрити вчера от организаторите на пресконференция в амфитеатъра в стария град. Отец Петър от църквата „Св. Успение Богородично" оповести, че специално за празника за първи път в храма ще пристигнат свети мощи, които ще бъдат изложени за поклонение и ще останат там, за да закрилят града. Чии са тези мощи, отецът запази в тайна. Той разясни обаче, че на 15 август „ние ще се помолим на нея (Богородица), пак тя, чрез нашата молитва, и ние чрез нея да измолим от Господ Бог закрила над целия български народ." Златин Чаушев от отдел „Култура" на общината сподели, че тази година в Несебър ще бъде обърнато специално внимание на женската красота чрез организирания конкурс „Кралица на Несебър-2009". Богати откъм жанрово разнообразие ще са музикалните изяви в празничната съботна програма, разясни Руска Узунова от отдел „Култура".

„Тази година отново ще сме на тази сцена и ще представим последния си спектакъл „Бежанци", каза Неша Робева, която също бе на срещата с медиите. И въпреки че спектакли не се разказват, а се чувстват, изживяват и възприемат, режисьорката разкри, че той „представя съдбата на хората, които по едни или други причини са тръгвали от Балканите в началото на миналия век към Аржентина". Герасим Михалчев - началник „Общинско звено за самоохрана", препоръча гостите и гражданите на града да следват съветите на общинските служители към звеното, което ръководи, за да премине празникът без инциденти. Ели Кирилова, заместник кмет по „Култура, образование и международно сътрудничество", сподели, че на пет сцени едновременно са предвидени да се случат някои от събитията през деня. Това определено е сериозно предизвикателство пред организаторите, които са помислили в програмата да има за всекиго по нещо."Надяваме се празникът да обедини хората и да ги направи по-добри", завърши г-жа Кирилова.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).