Събарят части от незаконен строеж

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:26 / 06.07.2011
1116
Предстои да бъдат съборени две сгради от скандалния комплекс "Златна перла" край Варвара. Това съобщи Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК).

Вече са издадени заповеди за премахване на незаконните Вилна сграда D и Вилна сграда G - част от ваканционното селище, настанило се в пределите на Национален парк "Странджа".

Сега тече процедура на връчване на заповедите на инвеститора - "Краш 2000". Ако фирмата не събори сама строежите, ДНСК ще наеме строителна компания за премахването им.

Аферата с комплекса край Варвара се точи от 2006 г. Тогава ДНСК издаде 10 заповеди за отмяна на разрешенията за строеж. Заповедите бяха обжалвани и потвърдени от Окръжен съд -Бургас, и Върховния административен съд. През 2010 г. ДНСК издаде още 8 заповеди за премахване на вилното селище, но те са обжалвани и съдебните производства още не са приключили.

Източник: в. "Труд"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).