Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Стартира кампанията за плащане на данъци и такси в Царево
Автор: Екип Burgas24.bg 12:22 / 01.03.2011Коментари (0)773
В Царево днес официално стартира кампанията за плащане на местните данъци и такси за 2011 г. - данък върху недвижимите имоти, такса "битови отпадъци" и данъка върху превозните средства. От 8 часа сутринта данъчната администрация беше в очакване на първите данъкоплатци. Това предаде репортер на Burgas24.bg. По традицията, следвана от няколко години, заплатилите данъците си в първия ден на кампанията получават от администрацията подаръци и шампанско.

Руснакът Евгений Пашин е данъкоплатец №1 в Царево за тази година и получи лично от кмета Петко Арнаудов специалната торта. Пашин е собственик на апартамент в Лозенец и от две години прекарва летата си в курортното селище. Той е генерален директор на "Обнинский центр науки и технологий" в гр. Обнинск. Компанията се занимава с научно-изследователска и опитно -конструкторска дейност и е производител на медицинска апаратура.

Сред първите данъкоплатци винаги е и кметът Петко Арнаудов. Днес той отложи важни срещи, за да присъства на официалния старт на данъчната кампания и с примера си да поощри гражданите да се издължават в срок. Зад него пред касите в данъчното се наредиха зам.-кметът Стойчо Атанасов, гл. юрист в общината Мария Велчева и шефката на данъчната служба Плумка Митрева.

" Платих 250 лв. за колата, данъка върху недвижимите имоти и такса битови отпадъци за къщата, която имам в кв. "Василико". Приканвам и всички собственици на имоти в Царево и общината да бъдат изрядни към бюджета. Да не забравяме, че основно задължение на гражданите е да си плащат данъците. Очаквам служителите от общинска администрация да са сред изрядните платци. Сега ми подготвят списък на длъжници, които са общински служители. Тях ще ги изконтролирам лично", сподели Арнаудов.

Кметът каза още, че в период на криза разчита на данъчните да работят ефективно. В това отношение "Местни данъци и такси"- Царево е пример за добра данъчна администрация. Данъчните служители вече са започнали да подготвят актове на длъжниците от миналата година. Общината беше и една от първите, която потърси съдействието на частен съдебен изпълнител за събиране на вземанията.

За 2010 г. Община Царево събра 2, 541 млн. лв. данъчни собствени приходи, които отиват за издръжка на дейности, финансирани от общински данъци и такси.

Сроковете за плащане на данъка върху недвижимите имоти, такса "битови отпадъци" и данъка върху превозните средства са от 1 март до 30 юни и от 1 юли до 30 октомври. На предплатилите цялата сума в срок до 30 април се прави отстъпка от 5 %.

"Мести данъци и такси" - Царево припомнят и на собствениците на кучета в общината, че срокът за подаване на декларация и плащане на таксата за притежаване на куче е 31 март. За неподалите декларации в срок ще има санкция. През тази година в данъчното не е регистрирано нито едно куче, през миналата регистрираните кучета са едва 16. В действителност през последните години твърде малко собственици регистрират кучетата си и това е обезпокояващ факт, като се има предвид, че по неофициални данни кучетата в общината са значително повече. Регистрацията задължително се прави всяка година.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: