Стана ли мода да се посяга на храмове в Бургаско?

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
15:09 / 28.12.2023
1174
Разбитият вчера храм не е единственият, на който крадците посягат през последния месец. Както Burgas24.bg съобщи кражба на събрани парични средства от кутия за дарения към манастира "Св. Георги“ в Поморие бе извършена на 4 декември. 

Тогава около 04.00 ч. 34-годишен криминално проявен и многократно осъждан за подобни кражби от църковни храмове и манастири помориец, който към настоящия момент е с прекъсната присъда "лишаване от свобода“ от бургаския затвор за период от един месец-от 06.11.т.г. до 06.12.т.г., проникна в манастира, чрез взломяване катинара на входната врата на т.нар. "Аязмо“ и след последващо взломяване на катинара на кутия за дарения отне събраната парична сума в размер на около 20 лева.

В резултат на допълнителните полицейски действия бе констатирано, че помориецът е извършител и на опит за проникване в манастир "Св. Рождество Богородично“, разположен в местността "Аязмото“, осъществен около 01.40 ч. на 29.11.т.г. Опитът е останал недовършен, тъй като се задействала СОТ алармата на манастира. Въпреки това, игуменката на манастира констатирала повреждане на заключващия механизъм на входната врата на храма и на две от охранителните камери, монтирани в района на църковната обител. Общата стойност на нанесената щета е в размер на около 500 лв.

Работата по случаите продължава от служители на ОДМВР – Бургас.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Гнусотии потекоха по улиците на Китен
Кой български град е "мини Гърция", ето отговорът
Пиян на мотопед се преби край Созопол
Бургазлия изхвърча с мерцедеса си извън пътя
Тежка катастрофа на АМ "Тракия" край Карнобат!
Украинец се възползва от неразумните действия на млада дама в Слъ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).