Спряха контрабандни цигари на Лесово

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:41 / 01.11.2010
442
Два опита за контрабанден внос на цигари от Турция пресякоха митническите инспектори на митнически пункт Лесово през последното денонощие, съобщиха от Агенция "Митници". Иззети са 9800 къса (490 кутии) цигари без акцизен бандерол от шест различни търговски марки и 2 кг. пакетиран нарязан тютюн.

Контрабандните цигари са открити в тайници на два леки автомобила с българска регистрация при извършени щателни митнически проверки. Всички иззети цигари са надписи "Duty Free".

В първия случай са открити 6400 къса /320 кутии/ цигари от различни марки в арматурното табло, багажника и под стелките на "Рено Еспейс" с ямболска регистрация. Съставен е акт за митническо нарушение срещу 46-годишния шофьор на колата К.М. от Ямбол, който е потвърдил, че цигарите са негови.

Други 3400 къса /170 кутии/ цигари от различни марки и 2 кг. нарязан тютюн в пакети са открити под калниците на лека кола и в личния багаж на 28-годишната З.К. също от Ямбол, която е пътувала от Турция към България с "Форд Ескорт" с българска регистрация. Срещу З.К. също е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).