София взема мощите на Св. Йоан Кръстител от Созопол

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:37 / 12.11.2010
1009
Мощите на Св. Йоан Кръстител ще пристигнат днес от Созопол в София, за да бъдат изложени за поклонение в храма "Св. Александър Невски", съобщиха от Светия синод. Очаква се мощите на светеца да пристигнат около 17.00 ч.

Негово Светейшество патриарх Максим ще отслужи пред храма "Св. Александър Невски" молебен за здраве и благоденствие на българския народ. Очаква се да присъстват всички митрополити от Светия синод на Българската православна църква.

Първоначалното намерение е мощите на Йоан Кръстител да останат за три дни в София, но ако има много желаещи да се поклонят пред тях, реликвата може да остане и за по-дълго време в столицата.

Заради инициативата се въвеждат и временни промени в движението около храма "Св. Александър Невски" в София, съобщи пресцентърът на Столичната община.

От 7.00 ч. днес до 14 ноември са забранени престоят и паркирането на пътни превозни средства (ППС) на паркинга на площад "Св. Александър Невски", на ул."Оборище" - между бул. "Васил Левски" и пл. "Св. Александър Невски", и на ул. "Дунав" - между пл. "Св. Ал. Невски" и ул."Московска".

От 16.00 ч. днес до 14 ноември се забранява влизането на ППС в двете посоки по ул. "Оборище" - между ул. "Г.С.Раковски" и ул. "Васил Левски", по ул. "15-ти ноември" - между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Ал. Невски", както и по ул. "11-ти август" -

Определените места за "синя зона" и "служебен абонамент" ще бъдат закрити за посочения период.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).