Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Слънчев бряг" АД настоява за спешно премахване на незаконните обекти
Автор: Екип Burgas24.bg 15:58 / 30.04.2013Коментари (0)637
©
"Слънчев бряг" АД настоява държавата да предприеме спешни и цялостни мерки по констатиране и премахване на незаконните обекти и сергии в комплекса. Министерството на регионалното развитие и благоустройството е назначило проверка на незаконните постройки в курорта. Акционерното дружество изразява готовност към комисията да бъдат включени негови служители, за да бъдат описани и предвидени за премахване незаконните обекти не само в общите части, но и в частните имоти в източната част на комплекса. Предложението е изпратено на 30 април до министъра на регионалното развитие и благоустройството от изпълнителния директор на "Слънчев бряг" АД Златко Димитров. Към писмото е приложена цялата налична информация за незаконно поставени премесваеми обекти, незаконните надстройки и пристройки и незаконните строежи - общо 18 на брой списъци, констатации от извършени проверки, писма и сигнали до различни институции. Акционерното дружество не е овластено да санкционира и премахва незаконни обекти. Това могат да правят единствено ДНСК и община Несебър, към които дружеството нееднократно, но безрезултатно е отправяло сигнали.

От встъпването си в длъжност през 2011 г. ръководството на "Слънчев бряг" АД е приело за своя кауза да изгради нов имидж на курорта, да повиши качеството на услугите и да привлече туристи от по-висока класа. Първите стъпки вече са направени чрез договора с престижния и влиятелен Съюз на пенсионерите в Австрия, който даде възможност и за удължаване на туристическия сезон. Една от предпоставките за изграждане на нови стандарти в туристическите услуги е съвременният и съобразен с всички правила вид на комплекса. Ето защо акционерното дружество води непримирима борба с незаконните постройки, които създават възможности и за развитие на "сенчестия бизнес", уронват престижа на страната ни като правова, спазваща законите държава.
Още в първата година на своето управление ръководството на "Слънчев бряг" АД извърши комплексна проверка на територията на курорта, при която констатира над 700 незаконни търговски обекти, заведения, сергии и др. Нееднократно са сезирани всички ангажирани държавни органи - ДНСК, РДНСК-ЮИР, РОНСК-Бургас. Сигнали са изпращани и на Община Несебър. Въпреки това до настоящия момент нито една от институциите не е предприела действия по премахването им.

Голяма част от незаконните обекти се намират в парцелите, прилежащи към хотелите. Това са предимно търговски обекти, отдавани от собствениците на хотели под наем, с което те навлизат в сферата на "сивия икономически сектор". Проверката, която сега МРРБ извършва в комплекса, отново заобикаля тези незаконни постройки - обхождат се само алеите на курорта. От "Слънчев бряг" АД считат това за голям пропуск и предпоставка за частични мерки по прилагането на закона и въвеждането на комплекса във вид, съобразен с изискванията на ЗУТ и съответните действащи наредби. Позицията на дружеството изцяло съвпада с надделяващия обществен интерес на законния бизнес и гостите на Слънчев бряг, които считат, че това порочно явление дискредитира курорта и България като туристическа дестинация.

Друг сериозен проблем на Слънчев бряг е големият обем на строителството в концесионните територии на плажовете. Акционерното дружество не получава никаква информация за схемата за поставяне на обекти на концесионерите на трите плажа, Слънчев бряг-Север, Слънчев бряг-Централен и Слънчев бряг - Юг. Не е ясно и къде точно започва и свършва концесионната територия - точни граници не са маркирани. "Слънчев бряг" АД е готово да окаже финансова помощ за решаването на този проблем. "Като организация, собственик на инфраструктурата на курорта ние трябва да знаем очертанията на концесионните територии, с цел извършването на обективни проверки за незаконните обекти и сергии. Разчитаме от своя страна на оказване на съдействие на държавните институции, конкретно МРРБ и ДНСК за предприемане на конкретни действия за констатиране и премахване на незаконните обекти, както и на Община Несебър", пише в писмото си Златко Димитров.

"Слънчев бряг" АД не желае съществуването на незаконни обекти в курорта. Не ги иска и бизнесът, който оперира законно на негова територия. Ръководството на акционерното дружество апелира към държавните институции и община Несебър да предприемат спешни мерки по премахването им. Специалистите ни от Направление "Контролен блок" към "Слънчев бряг" АД са готови да се включат в посочени от МРРБ екипи и работни групи, които да обходят цялата територия на Слънчев бряг - Изток, за да бъде най-после решен проблемът с незаконното строителство в най-големия ни туристически комплекс.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Бюджет 2024
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: