Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Слънчев бряг "АД: В Слънчев бряг няма спуснати бариери и достъпът е свободен
Автор: Екип Burgas24.bg 12:31 / 21.05.2012Коментари (0)815
© Burgas24.bg
В най-големия български туристически курорт Слънчев бряг не стои на дневен ред въпросът с "премахването" на бариерите, съобщават от "Слънчев бряг "АД. След като последното ръководство на дружеството пое управлението, преди близо 3 години, бариери на подходите към Слънчев бряг не са били спускани. Достъпът за всякакъв вид превозни средства е напълно свободен. Намиращите се на определени места бариери са непрекъснато вдигнати и пречки за влизане на МПС няма. Наличието на бариери, като съоръжения, се налага от определени мерки за сигурност и превенция срещу престъпността, когато това е нужно и по преценка на съответните отговорни институции. От тази гледна точка появилите се медийни изявления, че "в Слънчев бряг ще бъдат премахнати бариерите от 1 юни", са най-малкото абсурдни, просто защото такива няма и не е имало. Интерпретациите нямат нищо общо с действителността и като такива са силно манипулативни и подвеждащи.

Проблемите с автомобилния трафик и с поддържането в добро състояние на голямата по обем инфраструктура в комплекса са основна грижа и отговорност на "Слънчев бряг" АД. Въведените през миналия летен сезон мерки за контролен режим на трафика, регламентирането на безразборното паркиране със "Синя зона", забраната за хаотично движение на вело-рикши, АТВ-та, мотори и др. опасни средства по пешеходните зони, създаде най-после нужното ниво на комфорт за почивка на туристите. Правилата за ограничаване на нерегламентираните таксита и концентрацията на криминогенен контингент от цялата страна в Слънчев бряг, драстично снижиха броя на оплакванията, предимно от чужди граждани, станали жертва на измами, хулигански прояви, грабежи и изнудвания. Въведеният регламент срещна положителна реакция от страна на МВР, с чиито органи беше съгласуван, с цел улесняване работата на полицията и снижаване на престъпността. Адмирации бяха получени от дипломатическите мисии на държавите, чиито граждани почиват в българския туристически комплекс и които са особено загрижени за тяхната сигурност и качество на обслужването. Действията на ръководството на дружеството са категорично съгласувани с принципала в лицето на МИЕТ, както и одобрени лично от Министър-Председателя на Р.България Бойко Борисов още през миналата година. Те са синхронизирани с изискванията на болшинството от частния бизнес, работещ на територията на курортния комплекс. Отклонение от въведената от преди миналото лято практика досега не е имало и няма. Законосъобразността на всички мерки предприети от държавното дружество по управление и стопанисване на инфраструктурата, както и по прилагането на правила за нейната експлоатация беше безусловно потвърдена от Върховна касационна прокуратура.

За съжаление, както в началото на миналия сезон, така и в навечерието на лято 2012 г, определени среди и собственици на хотели изявяват своето несъгласие и дори съпротива срещу нормите за ред и сигурност в курорта. Преди една година бяха предизвикани позорни демонстрации пред лицето на чуждестранните туристи. Необяснима е амбицията на тези структури за запазването на десетилетния хаос, престъпност, проституция, кражби и грабежи по плажа, хотелите и алеите на Слънчев бряг, без възможности да се оказва ефективен контрол от държавата. Само с командироване на голям брой полицаи от страната е доказано, че сериозен резултат за преодоляване на недостатъците, които петнят лицето на България и отблъскват българи и чужденци от почивка в Слънчев бряг, няма как да бъдат постигнати. Мерките трябва да бъдат комплексни и да обединяват усилията на частници, държава и общество. Презастрояването на това крайбрежие създаде за съжаление един отрицателен образ на място за почивка, което е крайно време да бъде преодоляно с воля, въвеждане на утвърдени европейски практики и стриктно спазване на законите на страната.

Слънчев бряг проучва опита на една от най-големите световни компании "Капш"

С цел оптимизиране и по-голямата ефективност в управлението на курорта, ръководството на "Слънчев бряг" АД влезе в контакти с една от най-големите и утвърдени компании в целия свят по управление на движението - "Капш". Kapsh Group е австрийска фирма със седалище във Виена, която е специализирана в усвояването и внедряването на нови технологии от момента на създаването си - 1892 г. насам. Със своите решения, продукти и услуги "Капш" има ценен принос към отговорната и устойчива организация на световната пътна мрежа. Фирмите на Kapsh Group имат филиали и представители по целия свят. Заради своите забележителни постижения в областта на технологиите и управлението на трафика на тази компания е поверен мениджмънта на национални пътни структури и инфраструктурни мрежи във водещи държави от всички континенти, като САЩ, Норвегия, Швеция, Дания, Австрия, Нова Зеландия, Австралия, Германия, Чили, Аржентина и т.н. "Капш" е автор и реализатор на най-големите проекти от този род, както и за управлението на градския трафик в целия свят. Заради това, че Слънчев бряг е един от най-големите конгломерати за туризъм в цяла Европа, той определено представлява едно предизвикателство за специалистите на "Капш" и за нейните методически и инвестиционни възможности да допринесе за по-доброто функциониране на комплекса.

Австрийските специалисти предлагат инфраструктурни решения изцяло в интерес на различните групи потребители, като на първо място са поставени гостите и туристите в Слънчев бряг. След това са отчетени интересите на посетителите на плажа и заведенията, таксиметровите автомобили, доставчиците, структурите на МВР - полиция, пожарни екипи, автомобили със специален режим. Не на последно място са предложени перфектни методи за поддръжката на зелените площи и цялостната инфраструктура, заедно с прилежащите съоръжения. Акцентът е цялостният контрол в курортния комплекс да се извършва с минимално човешко присъствие, в замяна на интелигентни и високотехнологични средства. Това създава много по-ведра обстановка за почиващите, и води до драстично снижаване на разходите, в замяна на много по-добрия резултат.

Преговорите с "Капш" се водят от близо година. Решение за сключване на договор с тази водеща световна компания е гласувано от Съвета на директорите на "Слънчев бряг" АД, чийто председател е зам.-министъра на туризма Иво Маринов. Ако се стигне до финализиране на преговорите и въвеждането на най-авангардните методи и технологии за управление на цялостния трафик в Слънчев бряг, това ще бъде едно огромено достояние не само за комплекса и Черноморието, а изобщо за цялата страна. До сега подобен инфраструктурен инвестиционен проект на такова високо ниво в България не е бил реализиран. Нужно е да се подчертае, че Kapsh Group присъства неизменно на картата на Шенгенското пространство, в мениджмънта на трафик, инфраструктура и комуникационни технологии. Това безспорно ще нареди страната ни сред най-напредналите държави и ще бъде като една от българските визитните картички пред лицето на туристи, гости и граждани. Предвидената инвестиция само в Слънчев бряг е в размер на 3 млн.евро още в рамките на първата година. Откриват се трайно 150 нови работни места в условия на криза и 1 млн. лв. годишно за заплати от страна на фирмата-инвеститор. Крайното решение за прилагането на най-добрите европейски практики в Слънчев бряг се очаква да бъде взето от принципала, в лицето на държавата, завърват от "Слънчев бряг"АД.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Софка заминава
16:40 / 21.09.2024
Актуални теми
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Международен технически панаир 2024
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: