Скандално вдигат хотел в морската база на НСА край Равда

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:17 / 20.03.2012
774
Частници са започнали да строят хотел в територията, попадаща в базата на НСА край Равда.

Служители от спортната академия съобщиха, че в имота им, за който се водят съдебни дела, са влезли строителни бригади с багери и фадроми, които са започнали да копаят основите за бъдещата сграда.

Работниците са изсекли няколко дървета и са прекъснали електрически кабели. След разкопаването на практика е отрязан пътят до плажа и кея, където е тренировъчната база на катедра "Водни спортове".

От НСА са подали сигнал до МВР и прокуратурата и в момента има разпореждане строителните работи да спрат. Според местни хора направените изкопи са активизирали свлачище, което представлява опасност за съседните сгради.

От ръководството на спортната академия обявиха, че са готови всеки момент да започнат протести срещу градежа. Те заплашиха, че за пореден път ще окупират с жива верига морската база на академията.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).