Сините в Айтос подадоха три жалби за нарушения

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:05 / 23.10.2011
1872
Три сигнала за нарушения подаде до Общинската избирателна комисия (ОИК) в Айтос "Синята коалиция". Жалбите са свързани с незаконна агитация и купуване на гласове.

В деня за размисъл - събота, 22 октомври, в новия квартал на гр.Айтос са асфалтирани три улици: улица "Антон Страшимиров", улица "Спартак" от N1 до N17- 250м. , улица "Атанас Манчев" от N19 до N23-30м и на N14 от същата улица - кръпка 7 метра. Кандидатът за кмет на Община Айтос от БСП г-н Евгени Врабчев е разговарял час и половина с хора, живеещи на тези улици. Убеждавал ги е с думите: "Аз щом съм казал, че ще направя една работа ще я свърша." Думите му следва да се тълкуват като агитация и грубо нарушение на Изборния кодекс, смятат сините, които са подали жалба в ОИК заедно с ГЕРБ и РЗС. Няколко часа след асфалтирането на улица "Антон Страшимиров" се е спукал водопровод и водата извира през новия асфалт.

"Положената настилка не отговаря на никакви стандарти и норми за асфалтиране на подобни улици, което говори за един прибързан ход, целящ предизборни дивиденти", пише в жалбата на сините.

Днес в щаба на Евгени Врабчев в ромската махала в Айтос има огромно стълпотворение от роми на различни възрасти, които чакат на опашка пред щаба. Кандидати за общински съветници от "Синята коалиция" забелязали, че ромите влизат в щаба и излизат с ваучери за храна "Содексо Пас".

"Присъствието на толкова хора, разнородни по възраст в щаб на кандидат за кмет в изборния ден е индикация за предизборна агитация. Освен агитация са налице и съмнения за купуване на гласове, които молим да бъдат проверени", смятат сините.

Пак днес в секция №43 в село Чукарка застъпничката на ДПС пред указателната табела с бюлетините агитира избирателите да гласуват в полза на ДПС като им показва да отбелязват със знак "Х", номера на бюлетината на ДПС.

Виж коментарите (0)

Още по темата (339):
11.05.2012 Жителите на Дебелт ще избират кмет в неделя
17.02.2012 Бившият кмет на Царево Петко Арнаудов е платил предизборен клип с общински средства
28.11.2011 Бургаският административен съд касира изборите в с. Дебелт
10.11.2011 След жалба броят созополските бюлетини в Административен съд - Бургас
07.11.2011 БСП обжалва изборните резултати в село Рудник
04.11.2011 Бургаски адвокат: Изборите бяха пълен хаос
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).