Ще се извият хора край поморийския бряг

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
21:40 / 12.06.2013
1011
Четвъртото издание на фестивала "Хоро край поморийския бряг" ще се проведе в дните 15-ти и 16-ти юни 2013 г. 28 танцови състава от различни краища на страната ще извият дълги хора на Централния площад в Поморие. Жителите и гостите на града ще имат възможност да се насладят на българските традиционни хора от Северняшка, Тракийска, Пиринска, Добруджанска и Шопска област. Тази година във фестивала ще се включат над 600 човека.

На 15-ти юни откриването ще бъде в 17:00 часа с дефиле на танцовите клубове от кафе "Градина" до площад "Св. Св. Кирил и Методий", където ще започне надиграването. Съствите ще демонстрират майсторски умения в хорото, както с масов танц, така и самостоятелно. На 16-ти юни от 11:00 часа ще се състои открит урок за разучаване на фолклорни хора от югозападна България в Гранд Хотел Поморие, с лектор доц. Георги Гаров, преподавател в ЮЗУ "Неофит Рилски", Благоевград.

Фестивалът "Хоро край поморийския бряг" няма състезателен характер. Целта на мероприятието, организирано от сдружение "Танцов клуб Чайка", със съдействието на Община Поморие, е да се съберат любители на българското хоро, чието родолюбие съхранява ценното фолклорно богатство, да се популяризират танцовите клубове и да обменят опит помежду си. Фестивалът и тази година ще премине под патронажа на кмета на Община Поморие Иван Алексиев.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).