Шофьор-наркоман причини катастрофа на пътя от Несебър към Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
12:51 / 09.07.2013
958
Вчера, около 15.00 ч. на пътя от Несебър към Бургас, в района на бензиностанция «Петрол» край Поморие, при път, регулиран с пътни знаци и маркировка, забраняваща изпреварване на МПС, л.а. «Тойота Рав 4», с бургаска регистрация / движещ се към Бургас/, управляван от 21 год. А.Р. от Бургас, по неустановена до момента причина, самостоятелно напуска лентата си за движение и преминавайки в насрещната пътна лента с предната си дясна страна на бронята блъска предна дясна страна на бронята на насрещно движещия се таксиметров лек автомобил «Фолксваген Шаран», с бургаска регистрация, управляван от 63-годишния А.К. от Свети Влас.

От ПТП пострадали водачът на таксиметровия автомобил - А.К. / който получил натъртвания, прегледан и освободен за домашни лечение/ и неговата спътничка, возещата се на предната дясна седалка - казахстанската гражданка Р.А. / която с контузия на гръдния кош, без опасност за живота, е настанена за наблюдение в «Първа хирургия» на МБАЛ- Бургас.

Водачите на двата автомобила са тествани с дрегер за употреба на алкохол / като отчетите са били нулеви/, но неадекватното поведение на А.Р. в процеса на обследване на пътния инцидент дало повод на служителите от КАТ - Поморие да го тестват за употреба на наркотици и други упойващи вещества / пробата за наркотици е била положителна/.

Водачът А.Р. отказал да даде кръв за химичен анализ за наличие на упойващи вещества. Констатирано е, че А.Р. правоспособен водач със стаж от 1 година, но е лишен от правото да управлява със съдебно решение от 15.06.2011 г. на Бургаски районен съд за срок от 24 месеца. Работата по случая продължава.

Виж коментарите (2)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).