Семинар за предучилищното възпитание се проведе в Несебър

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:17 / 26.02.2010
1516
В контекста на Европейската стратегия за учене през целия живот и Стратегията за предучилищно възпитание и подготовка /2007 - 2014 г./, отдел „Образование" в община Несебър, съвместно с ОДЗ „Яна Лъскова", проведе еднодневен обучителен семинар за директори на детски градини и учители от община Несебър и община Поморие на тема „Интерактивни методи на обучение в предучилищна възраст" - с лектор проф. д-р Ирина Колева - ръководител на катедра „Предучилищно възпитание" и преподавател в Департамент за информация и усъвършенстване на учители в СУ „Св. Климент Охридски". Квалификационната форма е част от станалото вече традиционно сътрудничество между проф. Колева и педагогическата колегия в двете общини. Работната програма на семинара обхвана два модула:
- презентация на Програмната система „Ръка за ръка", чието съдържание обхваща взаимодействието дете - учител - родител - помощник-възпитател - директор;
- презентация „Интерактивни методи за обучение" на деца от учители, на учители от директор, на родители от учители по Програмната система „Ръка за ръка".

В процеса на работата проф. Колева отбеляза високата професионална компетентност на директорите и учителите в детските градини в община Несебър, а участващите в семинара посочиха необходимостта практиката на тези квалификационни форми да продължи по темите за работата с хиперактивните деца и приемствеността между предучилищната подготовка и началния училищен етап.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).