Село Екзарх Антимово ще отпразнува 400 години от създаването си

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:05 / 20.10.2010
863
Село Екзарх Антимово ще отбележи 400 години от създаването си. Това ще стане на тържество на 23-и октомври, научи Burgas24.bg.

"От малкото селце в което съм родена, в което времето си има друга скорост, проблемите на хората живеещи там са със сигурност са много по големи от моите. Но докато ние живеещите в голям град, непркъснато се оправдаваме с кризата с несигурното си положение, с намалените си доходи. Тук не се говори за това, тук се чества духа на българина оцелял 400 години. Тук се говори за българско самосъзнание, за култура творена от самодейци, за съхранени традиции: за галерия от картини, за самодеен състав за народни стари песни от този край, за нещо простичко но истинско което пази човешкото в хората и ги прави силни и независими", така родената в Екзарх Антимово Снежана Антонова кани всички на тържествата в селото.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).