Сдружението на общините от Югоизточен регион откри свой офис в Брюксел

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:38 / 09.10.2009
804
В Брюксел официално отвори врати офис на Сдружението на общините от Югоизточен регион - България. Това се случи по време на „OPEN DAYS" 2009 - Седмица на европейските региони и градове, организирана от Европейската комисия и Комитета на Регионите. Офисът на Сдружението се помещава в бургаското представителство в Брюксел.

Гости на откриването бяха депутатите от Европейския парламент Андрей Ковачев, Илиана Иванова и Владимир Уручев, кметове и зам.-кметове на повече от десет български общини.

Събитието уважиха с присъствието си още Питър Верлинден от Комитета на Регионите, зам.-кметът на Одрин (Турция) Намик Дьоленекен, представители на организациите ICLEI /Местна власт за устойчивост/, Climate Alliance, както и на общини-партньори от Франция /Лион/, Северна Унгария и Естония.

От името на председателя на Сдружението на общините от Югоизточен регион Димитър Николов /кмет на община Бургас/, приветствие към гостите и партньорите отправи Атанаска Николова - зам.-кмет на община Бургас. Градоначалникът на Ямбол Георги Славов също поздрави гостите и ги запозна с мисията и целите на Сдружението.

„Неслучайно откриването на офиса е в рамките на Дни на отворените врати в Брюксел. По този начин ние изпращаме послание към всички европейски местни и регионални власти, че нашите врати са отворени за съвместни инициативи и проекти, както и за успешно сътрудничество за реализиране политиката на Европейския съюз за устойчиво развитие на градовете и регионите", подчертаха домакините при откриването.

Сдружението на общините от Югоизточен регион бе учредено през 2008 г. от кметовете на Бургас, Стара Загора, Ямбол и Сливен. Обединените усилия на четирите общини са насочени към осъществяване на дейности, допринасящи за устойчивото социално-икономическо и екологично развитие на региона.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).