Само 50 таксита ще работят в Поморие през лятото

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:53 / 05.01.2010
704
Едва 50 таксиметрови автомобила ще работят през настоящата година на територията на община Поморие. Решението е на местния общински съвет, който през 2009 година даде лиценз само на 48 жълти коли, предаде репортер на Burgas24.bg.

От общинската администрация имат готовност да увеличат двойно броя на такситата през активния туристически сезон, ако това се наложи. Проблемът обаче ще дойде от факта, че общината не разполага с достатъчно места на стоянките, които да поемат допълнителните коли.

В Поморие бе учреден консорциум на таксиметровите превозвачи, който има за цел да защитава интересите на лицензираните превозвачи. През лятото тяхна задача ще бъде борбата с нелоялните им конкуренти от други населени места, които изкуствено завишават цените на изминат километър и по този начин карат туристите да избягват ползването на услугата.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).