Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
СДС- Айтос: Липсата на обявени кандидатури за кмет е признак за липса на отговорност
Автор: Екип Burgas24.bg 10:47 / 12.07.2011Коментари (0)552
Късното обявяване на кандидатурите за кмет на Айтос е признак за липса на отговорност и начин да се избегнат неудобните въпроси, предаде репортер на Burgas24.bg. Това е мнението на СДС-Айтос, които са единствените, обявили кандидата си за кмет, още преди няколко месеца.

"Не е нормално 2-3 месеца преди изборите да е известна една- единствена кандидатура за кмет на Айтос. Това не е европейска политика", категорична е Ваня Косева-координатор на предизборния щаб на Стоян Колев. Тя допълни, че късно обявените кандидатурите няма да бъдат проверени от обществото и това ще принуди по-голямата част от хората да гласуват емоционално, а не рационално, което впоследствие ще ощети айтозлии.

"Липсата на кандидати от останалите политически сили ще отложи дебата за развитието на града и перспективите пред Айтос, и ще доведе до отлив на гласоподаватели", категоричен е кандидат- кметът на СДС-Айтос Стоян Колев. Според него БСП- Айтос е поставена пред много труден избор и това е вероятната причина все още левицата да няма обявен кандидат за кмет. "Сегашният кмет е провал за БСП и е интересно дали левицата ще намери сили в себе си, да открие ново лице. От друга страна обаче, издигайки ново лице партията- столетница признава, че Врабчев се е провалил в управлението на Айтос", каза още Колев.

Той допуска, че другите кандидати се притесняват да се обявят публично, за да не бъдат подложени на проверки от различни държавни институции. "С обявяването на моята кандидатура бях подложен на множество проверки от страна на всякакви държавни институции - НАП, Инспекция по труда, Агенция Митници, Агенцията по храните. Но това е абсолютно нормално, защото по този начин в политиката ще влезнат чисти личности. Допускам, че някои от кандидатите може да се притесняват и затова да не се афишират", каза синият кандидат.

Ранното обявяване на кандидатите е стратегия на десницата, тъй като това е европейска политика на прозрачност. Седесарите в града номинираха и първите си кандидати за съветници. Листата на сините ще се води от издигнатия кандидат- кмет Стоян Колев. В нея ще бъдат също лидерът на СДС- Айтос Петър Янев, д-р Илко Тенев, Бистра Костова, Албена Кишишева, Семиха Илязова, Ненко Димитров. В листата на СДС-Айтос няма да бъдат допуснати хора, които са имали принадлежност към службите на бившата ДС. В окончателната листа ще бъдат включени и граждани с десни убеждения.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Водна криза
България и Войната в Украйна
Бюджет 2024
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: