Ръст на туристи в Обзор

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:45 / 04.10.2012
533
Значителен ръст на туристи от скандинавските страни, Русия и Украйна бележи през този летен сезон Обзор. Заради уникалното съчетание на планина с море и обширни плажове, градът е отдавна любимо място за отдих на българите. През последните години, обаче, той става все по-предпочитано място за летуване и на много полски, чешки, унгарски, румънски и словашки туристи.

През това лято Обзор посрещна многобройните си гости с обновена визия, озеленен и спокоен. Още в навечерието на туристическия сезон, по инициатива на кметството, на общоградско събрание беше обсъдена стратегията за развитието на курорта, бяха набелязани мерките за решаване на най-наболелите проблеми - чистотата, проблемите с движението на автомобили и паркирането, откритите търговски площи, шума от заведенията и др. С помощта на община Несебър и финансовата подкрепа на МИЕТ кметство Обзор успя да възстанови крайбрежната алея, която през зимата беше пострадала от наводненията. Бяха обособени нови зелени площи и множество безплатни зони за отдих, плажовете - почистени. Богатата културна програма осигури разнообразни развлечения на туристите.

Благодарение на добрата организация и координация между всички институции на територията на Обзор бе осигурен спокойният отдих на летовниците. За сигурността им се грижиха и полицаи, командировани от вътрешността на страната, които оказваха съдействие на общинското звено за самоохрана и на местната полиция.

Уникалните природни дадености и разумното съотношение между цената и качеството на предлаганите туристически услуги в обновената хотелска база утвърдиха Обзор като семеен морски курорт. Този сегмент на пазара трябва да продължи да се развива, но градът има потенциал да се насочи и към други видове туризъм, смятат от кметството. Тук предстои да се експонират няколко обекта с огромно културно-историческо значение - римски терми, датиращи от 4 -6 в. и средновековната крепост Козяк. Това ще превърне Обзор и в център на културния туризъм.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).